Başkan Batur, "Kentsel dönüşümün 'k'si yokken Narlıdere'de yaptık"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm ile ilgili İzmir Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.


Başkan Batur,

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı ve İZTO üyelerinin sorularını yanıtladı. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların 2000 senesinde Narlıdere’de yürütüldüğüne dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kentsel dönüşümün ‘k’si bile ortada yokken biz Narlıdere'de planlamaları yaptık” dedi. Batur, kentsel dönüşüm ile ilgili hızlı adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.
“Narlıdere’de yaşamaya devam ediyorum”
Kenti yenilerken en önemli hususun yerinde dönüşüm olduğunu vurgulayan Batur, “Rezerv alanlarımız olmasına rağmen yerinde dönüşüm ile dönüşümü yürüttük. Bugün Konak'ta mahallelere gittiğimizde referans olarak gösterdiğimiz alana Narlıdere. Gidin sorun 1 kişi şikayet ederse planlamayı yapmayalım diyoruz. Narlıdere sosyal-kültürel yaşamı ile 2019'da bizim için kapandı; ama ben Narlıdere de yaşamaya devam ediyorum” açıklamasını yaptı.
Batur, Konak’taki kentsel dönüşüm yapılan yerlerde yaşayan vatandaşın bizden tek isteği bu bölgenin de Narlıdere gibi olması olduğunu söyleyerek, “Oranın halkı ‘Akşamları gidip çay içecek alanımız bile yok’ demişti. Biz de nasıl yaparız şeklindeki anlayışla planlamalar yaptık” dedi.
“Karşıyaka’dan Güzelyalı’ya kadar Çin Seddi”
30 Ekim’de yaşanan depremi hatırlatan Batur, “Deprem gelecek diyoruz ve bizim yerel yönetimler olarak elimizi hızlı tutmalıyız. Elimizi taşın altına koymalıyız, bunu yapacak zamanımız bile yok aslında hızlı davranmalıyız. Elimizdeki binaları revize edip sağlamlaştırmalıyız ki can kaybı yaşanmasın. Karşıyaka’dan Güzelyalı’ya kadar bir Çin Seddi var ve bunu ada bazında çözmek mümkün” diye konuştu.