AK Partili Doğruca, "Selvitopu Karabağlar'ın gelişiminin önündeki en büyük engel"

AK Parti Karabaşlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Karabağlar’ın gelişiminin önündeki engel olduğunu savundu.


AK Partili Doğruca,

Ege Politik - Turuncu TV’ye konuk olan AK Parti Karabaşlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, yaptıkları projelerden bahsetti. Doğruca, TOKİ olmak üzere Karabağlar’da tartışma konusu olan çalışmalara değindi.
 Karabağlar sıkıntılı bir bölge olduğunu ifade eden Doğruca, “Gençlerimizi spora, sanata ve eğitime yönlendirmeliyiz. Bunu yapabilmek için de belli alanlara ihtiyacımız var, burası da belediyenin bölgeleri. Bugün biz konutların yapıldığı bölgede 10 tane saha yapacaktık. Projeleri açtığı davalarla durduran Muhittin Selvitopu’dur” diye konuştu.
“Başkan kendisine göre hukuki bir gerekçe buldu”
Tartışmalı konulardan birisi olan üniversitenin yakınındaki TOKİ arazisine değinen Doğruca, “14 mahalle kentsel dönüşüm içindeydi. Bunlar başladı ve birçok konut yapıldı; ama bir kısmı kaldı çünkü belediye planlara itiraz ettiği için geri kalan konutlar ihale edilemedi. Planlarda yaklaşık 10 tane saha olması konusunda anlaşma yapmıştık. Karabağlar Belediye Başkanı kendisine göre hukuki bir gerekçe bularak mahkeme kararı ile planlar durdu” açıklamasını yaptı.
“Alan zaten her zaman TOKİ’ye aitti”
Doğruca, Gazeteci Adem Nakçı’nın TOKİ ile ilgili sorduğu soruya cevap vererek yanlış bir algı olduğunu söyledi ve devam etti:
“TOKİ’ye ait bir arazide 750 tane konut yapılmasıyla ilgili ihale açıldı. Burası ile ilgili talep alındı ve hak sahipleri belirlendi. Burada 30 bin kişi kuraya katıldı, 750 kişi seçildi. İhaleye çıktı, o süreçte de başkan haberi olmadığını söyledi. Yazışmalar gitti; ama haberi olmadığını ve istemediğini söyledi. 750 tane hak sahibi mağdur oldu demeyeyim de dairelerini geç alacaklar. Bununla da ilgili tekrardan yapımıyla ilgili çalışmalar hızlanacak. Bu alan zaten üniversite alanı değil sadece 40 hektarı üniversitenin. Burası tamamen üniversiteye verildi sonra TOKİ geri aldı diye bir şey yok. Yazışmalarda da var, bunları sunarız. Görüşmede bire bir bulunduğumuz için bunları söyleyebiliyorum. Şöyle bir algı yürütüldü sanki burası üniversite alanıydı, üniversite alanının bir kısmı alındı TOKİ’ye verildi diye anlatıldı. Biz bunu her yerde anlatıyoruz; ama anlamıyorlar.”
“Projelere bakmadan olmasın diyorlar”
Bu konular çok gündeme geldiğinde üniversitenin rektörü ile görüştüğünü kaydeden Doğruca, “Burada çok büyük bir üniversite yapılmasını ön görülmediğini birçok köklü üniversiteler olduğunu söyledi. 20 bin öğrencide planlandığı için bu alan fazla. TOKİ’nin alanında da 40 hektarın hepsine konut değil, sosyal alan da yapılacak. TOKİ alanının içerisinde üniversiteye destek olmak amacıyla yurt planı, spor tesisi planları vardı. Bakmadan olmasın diyorlar, incelemiyorlar” ifadelerini kullandı.
“Demokrasi Üniversitesi AK Parti desteği ile gerçekleşti”
Yapılan projeleri hatırlatan Doğruca, “Demokrasi Üniversitesi’nin hem kampüsü hem de rektörlük binası Karabağlar sınırları içerinde olması AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı, AK Parti Milletvekilleri ve Sayın Binali Yıldırım desteği ile gerçekleşti. Şu anda üniversitemizin rektörlük binası Karabağlar’da kampüsünün yeri de 240 hektarlık bir alanda belirlendi, sınıflar yapıldı ve faaliyete geçti” dedi.
“Karabağlar’da birçok hizmet geri kalıyor”
Karabağlar’da yaşayan vatandaşa müjde veren Doğruca, Bozyaka’daki alana okul yapılacağını söyledi. Doğruca, süreci ve çalışmalarının detayını paylaşarak, “Bozyaka’da emniyete ait bina yapılacaktı. Çalışmalara başladık ve bu alanın MEB’e devredilmesi için çaba gösterdik. Çabalarımız olumlu sonuç verdi. Bu alana 2 tane lise 1 ortaokul planlanıyor. Projelendirme başladı ve proje hayata geçince öğrenciler tam gün gidebilecek. Bunun haricinde gençlik merkezi yaptık, yanına da havuz yapacaktık; ama plan belediye meclisinden geçmedi. Buca’da üniversite olduğu için nüfusu bizi geçti; ama Karabağlar’ın yüzde 60’ı kaçak yapı. Bu nedenle düzensiz bir yapısı var, yolları ve sokakları dar. Çöpler toplanamıyor, birçok hizmet bu alanda geri kalıyor. Hatta bazen TEDAŞ ile ilgili sorun oluyor, TEDAŞ trafosunu kuramıyor” dedi.
“Millet bahçesi yapacağız”
Doğruca, Poligon’daki askeri alandan bahsederek, “Cumhurbaşkanımız askeri alanların imara açılmamak kaydıyla millet bahçesi gibi yeşil alanlarla değerlendirebileceğine ilişkin açıklama yapmıştı. Biz de bu alanın çok düşük kapasiteyle kullanıldığını tespit ederek görüşmeler yaptık. Araştırmalar yapıldı, burasının verilebileceği sonucuna varıldı. Burası millet bahçesi yapacağız” sözlerine yer verdi.
“Bizde küskünlük çok çabuk oluyor”
Her partinin içerisinde küslükler ve kırgınlıklar olduğuna dikkat çeken Doğruca, “Bizim 20 yıldır Türkiye’yi yönetmemiz, belli bir gücün oluşması insanlarda buraya gelişiyle ilgili kafalardaki fikirleri değiştirdi. Bizim partimiz yeniliğe açık, diğer insanlara açık. Bizde küskünlük çok çabuk oluyor bu dönem yönetici oluyorsunuz, diğer dönem olmuyorsunuz burada kırgınlıklar oluyor. 130 taneye yakın meclis üyesi başvurusu geldi, MHP ile beraber 14 tanesi geldi. Bundan dolayı eleştiri aldık, neden ben olmadım gibi. Burada biraz bakış açımızı değiştirmeliyiz” diye konuştu.