Davutoğlu: AKP'ye duyulan tepki jakoben Kemalizmin tekrar uyanışına yol açabilir...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'AK Parti iktidarının yanlışlıklarına duyulan tepki bir kesimde jakoben Kemalizmin tekrar uyanışına yol açabilir' dedi.


Davutoğlu: AKP'ye duyulan tepki jakoben Kemalizmin tekrar uyanışına yol açabilir...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HaberTürk’ten Nihal Bengisu Karaca’ya açıklamada bulundu.

Cumhur İttifakı’nın seçim barajını yüzde 7’ye indirme kararı hakkında konuşan Davutoğlu, “Bir mühendislik çalışması bu” derken, “Birilerinin engellenmesi için matematiksel bir dizayn yapılıyor. Daha önce HDP’yi engellemek için hatta Refah Partisi’ni engellemek için barajı getirilmişti. Bizim için barajın bir anlamı yok. Biz daha yüksek oy alacağımızdan eminiz. Ama onlar yaptıkları siyaset mühendisliğinin altında kalacaklar" ifadesini kullandı.

ÇYYD’nin Edremit’teki etkinliğinde, temsili olarak zincire vurulmuş bir kadının üstünden zincirlerinin ve çarşafının çıkarılmasına ilişkin de açıklamada bulunan Davutoğlu, "Belli dönemlerde tepkisel trendler ortaya çıkar bunlar da başka eğilimlere hatta bazen gerilimlere yol açar. AK Parti iktidarının yanlışlıklarına duyulan tepki bir kesimde jakoben Kemalizmin tekrar uyanışına yol açabilir, jakoben Kemalizme duyulan tepki de geleneksel muhafazakâr kesimde tepkiselliğe yol açabilir" dedi.