Kültürpark Planı Koruma Kurulu’nda

Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, 17 Haziran 2021 günü İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun gündemine alındı.


Kültürpark Planı Koruma Kurulu’nda

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark ile ilgili hazırladığı görüş dosyasını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdi. Dosyada yapılaşma ile ilgili emsal alanının olması gerekenden fazla olduğu, alanın “Fuar, Panayır ve Festival Alanı” tanımlandığı bu tanımda “Park” adının geçmediği, hangarların kaldırılarak bu alanın parka dahil edilmesinin değerlendirilmesi isteği, korunacak ve tescilli binalar ile yer altı otoparkının tamamının emsal hesaplarına dahil edilip edilemeyeceğinin altı çizildi.

 

Şehrin kalbinde yer alan Kültürpark, tartışmaların odağı olmaya devam ediyor. 2. derece Doğal Sit ve Tarihsel Sit Alanı olarak tescillenmiş olan Kültürpark için hazırlanan “Koruma Amaçlı İmar Planı” önerisi, başta TMMOB olmak çok sayıda sivil toplum kuruluşunun tepkisine yol açmıştı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne, ayrıntılı bir görüş raporu ileterek, değerlendirme sürecinde görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.