Erdoğan'dan Ali Babacan ve Abdullah Gül yanıtı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babacan'ın AKP vekiliyken Gül'ün muhalefetin adayı olması için çalıştığını söylemesine ilişkin, 'İçimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar' dedi.


Erdoğan'dan Ali Babacan ve Abdullah Gül yanıtı

Ali Babacan'ın AKP milletvekiliyken Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verip, aynı dönemde Abdullah Gül'ün muhalefetin adayı olması için çalışma yürüttüğünü açıklamasına ilişkin bir yazı kaleme alan Abdulkadir Selvi, bu yazıdan sonra kendisini Erdoğan'ın aradığını söyledi.

Erdoğan'ın kendisine "Yazını okudum. Teşekkür etmek için aradım" dediğini belirten Selvi, yazıda şu ifadeleri kullandı:

Kısa konuşmamız sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir cümleyi iki kez kullanması dikkatimi çekti.  Mescid-i Aksa’ya saldırıları konuşurken Cumhurbaşkanı “İçimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak isteyenlere karşı yazınız çok güzel oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmamız sona ermeden siyasi ikiyüzlülük ve ihanet konusu gündeme geldi.  

Osman Bölükbaşı, partisinden milletvekili seçilip, ilk fırsatta Demokrat Parti’ye geçen milletvekilleri için, “O kadar ihanet gördüm ki, gönlüm Karacaahmet Mezarlığı’na döndü” demişti.  

Elinden tutup cumhurbaşkanı, başbakan ve bakan yaptığı kişilerin ihaneti karşısında Erdoğan’ın ne düşündüğünü merak ettim. Kişisel bir şey söylemedi. Şahsını değil, davayı ön plana çıkardı.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi.