Evde kalın, Engelsiz Radyo Tiyatrosu’nu dinleyin…

Karşıyaka Sanat Derneği ile Bostanlıspor ortak proje olarak kapanma günlerinde “Engelsiz Radyo Tiyatrosu Projesi”ni hayata geçirecek.


Evde kalın, Engelsiz Radyo Tiyatrosu’nu dinleyin…

Korona Virüs önleme kapsamları süresince evlerinde kalan üyeleriyle birlikte, tiyatro ve sanatseverlere hizmet amacıyla anlamlı bir projeye imza attıklarını belirten Karşıyaka Sanat Derneği ve Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, engellileri yaşama bağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını, bunu da sürdürdüklerini ifade etti.
Bu konuda engelli projelerde son derece aktif rol oynayan Moris Karmona’ya yetki verdiklerini de sözlerine ekleyen Avni Erboy, “Karşıyaka Sanat Derneği & Bostanlıspor Engelsiz Radyo Tiyatrosu”nun denemelerde çok başarılı olduğunu dikkat çekti.
“Karşıyaka Sanat Derneği & Bostanlıspor Engelsiz Radyo Tiyatrosu” yetkilisi Moris Karmona, Engelsiz Radyo Tiyatrosu konusunda şu açıklamayı yaptı;
“Salgın esnasında tiyatrodan kopmamak için faaliyete geçirmeyi planlamanın amacı sadece engellilerle ilgili sınırlı kalmayıp engelleri aşmaya çalışan özel bireyler ile her türlü amatör ve profesyonel tiyatrocuları bir araya getirmek. Tabii ki de daha önce tiyatro tecrübesi olmayanları da dâhil etmekle de olumlu kararlar verdik. Bu projenin başına tiyatro ve diksiyon kursunda tanıştığım Erdal Dinçer Hocayı dâhil ettik. İlk olarak Anton Çehov'un Sevgili Doktor adlı oyununu sergiledik. Boğulan Kadında Polis Memurunu seslendirdim. Daha sonra Biçare Kadın ve diğer Oyunlardaki karakterler seslendirildi.”
Moris Karmona, şöyle devam etti:
“Tam kapanmadan önceki haftalardan birinde yapılan toplantıda Bostanlı Mahalle Tiyatrosu projesi de faaliyete geçirilecekti. Tüm yetkiler Erdal Dinçer Beye, Bostanlıspor Kulübünün ve Karşıyaka Sanat Derneği’nin Başkanı Avni Erboy tarafından verilmişti. Engelsiz Radyo Tiyatrosu, Bostanlı Mahalle Tiyatrosunun ortak projesi olacaktı. Biliyorsunuz maalesef salgın nedeniyle Bostanlı Mahalle Tiyatrosu projesi faaliyete geçirilememişti. Radyo Tiyatrosu sadece seslendirme amaçlı ama görselliğin olmadığı bir tiyatro türüdür. Salgın sırasında ve salgından sonra da bu projenin devam etmesi öngörülüyor. Burada engelli-engelsiz güçlü bir topluluk olarak büyük projelere imza atacağız. Bu konuda da en büyük desteğimiz başkanımız Avni Erboy. Ona çok teşekkür ediyoruz. Kapanmada evlerimizden engelsiz radyo tiyatrosunda var olacağız. Sizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.”