Başkan Karakayalı : Betona Değil İnsana Yatırım Yapıyoruz

Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda, Kemalpaşa Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı.


Başkan Karakayalı : Betona Değil İnsana Yatırım Yapıyoruz

2020 Faaliyet raporu kapsamında, Başkan Rıdvan Karakayalı bir yıl boyunca ilçede yapılan yatırımlar ve vatandaşlar için yapılan harcamaları tek tek anlattı. Yasa gereği faaliyet raporu oturumunu yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Canip Han, belediye başkanlığının 2020 yılı faaliyet raporunu meclis üyelerine sundu. Faaliyet sunumunun ardından söz alan meclis üyeleri görüşlerini açıkladı.

500’DEN FAZLA KADINA HUKUKSAL VE SOSYAL DESTEK

Meclis toplantısında, muhalefet partilerinin meclis üyeleri tarafından getirilen eleştirilere de tek tek yanıt veren Başkan Rıdvan Karakayalı, ”Büyükşehir belediyesiyle ortak olarak çalışan ve üreten kadınlara masal evleri açıyoruz onun da hazırlıkları tamamlandı ve çok yakında açılacak. Ayrıca 500’den fazla kadına hukuk ve sosyal destek verildi. Aile Danışmanlığı hizmeti ve buraya gelen kadınların istekleri doğrultusunda çocuk eğitimleri ve için de hizmet verdik. Vermeye de devam ediyoruz” dedi

BİN BEŞ YÜZ TABLET DAĞITILDI

Karakayalı, “Bin 500 çocuğa eba projesi kapsamında eğitim alabilmesi için tablet dağıttık. Engelli Hizmet Birimi ve Kadın Danışma Merkezi’nde ailelere ve çocuklar için sürekli olarak psikolog çalıştırıyoruz. Engelli ailelerin yaralarını sarıyoruz.10 yıldır çözülemeyen Kuzey İmar Yolu askıya çıktı bu sorunu çözdük. Kentsel dönüşüm ile ilgili aktif bir şekilde çalışıyoruz. Projesi bitmek üzere olan kreş hizmetimiz de var. Tüm bunlar kadın ve çocuklara yönelik” şeklinde konuştu.

230 ÇOCUK İÇİN ETÜT DESTEĞİ

Karakayalı açıklamalarının devamında “kadın ve çocuklar ile ilgili muhalefetin şerh düştüğü konuya ilişkin “Kültür Müdürlüğümüzle birlikte Kemalpaşalı kadınlarımıza, çocuklarımıza, gerçekten dezavantajlı ailelerimize dokunabilmek için pandemi izin verdiği sürece kurslar açtık. Yaklaşık 230 çocuk için etüt sınıfları açarak branşlarında her biri uzman öğretmenlerle ayrı ayrı onlara destek verdik.” dedi

RAMAZANDA 600 AİLEYE SICAK YEMEK

Başkan Karakayalı, “Her ay düzenli olarak ihtiyacı olan evlere erzak yardımı yapıyoruz. Ramazanın birinci gününden itibaren yaklaşık 600 aileye her akşam yemek götürüyoruz. Bu yardımlar bin aileye kadar çıkacak. Erzak yardımının yanı sıra hem covid 19’a yakalanmış ailelere hem de ihtiyaç sahibi ailelere de sıcak yemek hizmeti götürüyoruz.

Salgın sürecinde, bunu işimiz görerek, tüm Pazar yerleri de dahil olmak üzere vatandaşlara maske dağıttık. Dezenfeksiyon tünelleri kurduk. Askıda erzak dayanışmasını başlattık. 30 Ekim İzmir Depremi’nde battaniye ve sıcak yemek hizmeti verdik” dedi.

“AMACIM İNSANA YATIRIM”

Devam eden ve yapmayı planladıkları projeleri de meclis üyelerine anlatan Başkan Karakayalı, Gençlik Eğitim Merkezi’nde spor alanları, kütüphane, internet kafe gibi gençlerin hem eğleneceği hem dersini çalışabileceği bir merkez olacak, yapımına hemen başlayacağız” dedi.

Başkan Karakayalı, önceki dönemden kalan borçlardan 20 milyon lira ödediğini ifade ederek, ”Ben insanlara dokunmak istiyorum. Ben hiçbir işe yaramayan taşlara 20 milyon vermek istemiyorum. Benim amacım insana yatırımdır. En büyük hayalim üniversiteyi buraya getirmek ikincisi ise meyve işleme fabrikası. Proje hazır. Çiftçimizi hep beraber ayağa kaldıralım. Projeniz yok deniliyor bazı şeyleri göz ardı ederken bazı şeyleri de göz önünde bulundurun” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından, 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AKP’li üyelerin ret oylarına karşılık CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.