Medya Platformundan CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e Ziyaret

İzmir Medya Platformu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. CHP il başkanlığında gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Yücel, “Sizin gibi özgür, tarafsız basın, basın mensupları ile hep birlikte sorunlarımızı aşacağız. Bizim de bütün mücadelemiz ülkemiz, milletimiz, devletimiz içindir. Cumhuriyet Halk Partisi devleti kuran gelenekten gelen bir parti. Ancak mevcut iktidar partisi CHP’yi devlet karşıtı gibi göstermeye çalışıyor” diye konuştu.


Medya Platformundan CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e Ziyaret

İzmir Medya Platformunun kentin kanaat önderleri, iş dünyası, STK ve siyasiler ile buluşmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir etkinlik ve aktivitelerini durduran İzmir Medya Platformu maske ve mesafe koşullarını da dikkate alarak yaptığı ziyaretlerden birisini de CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel ile gerçekleştirdi.

İl başkanlığında gerçekleştirilen buluşmada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim parti programımızda ve tüzüğümüzde en önemlisi de mücadelesini verdiğimiz siyasi anlayışın, ideolojinin temelinde yatan hususlardan bir tanesi ifade özgürlüğü ve tabi ki özgür basındır” şeklinde konuştu.  

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yanlış görülen birşeyi eğer haberleştiremiyor ve halka ulaştırılamıyorsak o ülkede basın özgürlüğünden bahsedilmesinin güç olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

TARAFSIZ YARGI TÜRKİYE’NİN

EN TEMEL İHTİYACIDIR

“Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu durum ne yazık ki kaygı vericidir. Sadece gazetecilik faaliyeti yaptığı için gazeteciler yaptırıma maruz kalıyor. Hatta tutuklanıyorlar. Anayasa mahkemesi ihlal tespit ediyor ama bu kararlarda tanınmıyor. Tarafsız yargı Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. Ama bakıyorsunuz bazı mahkemeler Anayasa mahkemesinin kararına karşı direnebiliyor. Tabi burada hem basının hem siyasi partilerin hem de STK’ların ve toplumun birlikte mücadele etmesi gerekir. Çünkü bu özgürlükler biranda elimizden alınmıyor. Bunlar belli adımlar atılarak basın kuruluşlarının tepkisi ölçülerek yavaş yavaş yapılıyor. Biz CHP olarak bunun mücadelesini veriyoruz.

Bu açıdan sizin gibi özgür tarafsız halkın doğru haber alması için mücadele eden, mesleğini ifa eden basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının her zaman yanındayız.  Bu mücadeleyi veriyoruz. Başarılı oluyor muyuz,  olmuyor muyuz  o ayrı bir tartışma konusu.  Bu nereden ve hangi pencereden baktığınıza bağlı. Türkiye’de basının daha bağımsız ve daha demokratik bir ortamda yaşaması için bu mücadelemiz devam edecek.

PANDEMİ TOPLUMUN TÜM

KESİMLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ülkenin gelmiş olduğu durum ortada. Ekonomi zaten bozuktu. Birde bu Pandemi nedeniyle alınan birtakım tedbirler başta esnaf olmak üzere toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkiledi. Pandemi ile sadece biz mi mücadele ediyoruz? Hayır. Bütün dünya bununla mücadele ediyor. Çokta kolay geçmeyeceğini, gitmeyeceğini görüyoruz. Bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Birtakım alışkanlıklar var. Burada en önemli mücadele yöntemi toplumsal bilincin oluşturulmasıdır. O toplumsal bilinç yeteri kadar oluşturuldu mu? Ne yazık ki oluşturulmadı. İşte Lokantalar, Cafe’ler, kahvehaneler  kapatılıyor ama iktidar partisi kalkıp hınça hınç kongrelerini yapabiliyor. Birde bunu övünerek ve insanların gözüne sokarak yapıyorlar. Şimdi en tepede ki yapı bunu yaparsa, siz halktan o toplumsal bilinci bekleyemezsiniz. O yüzden bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. O toplumsal bilinci yukarıdakiler oluşturamıyorsa basın kuruluşları, biz siyasiler ve STK’lar gündeme getirerek, yol göstererek bu toplumsal bilincin oluşturulmasını sağlamamız gerekir.

BİZİMDE BÜTÜN MÜCADELEMİZ

ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİNDİR

Medya kuruluşları ve mensupları olarak Türkiye için bir araya geldik sözünüzü önemsiyoruz. Bizim de bütün mücadelemiz ülkemiz, milletimiz, devletimiz içindir. Cumhuriyet Halk Partisi devleti kuran gelenekten gelen bir parti. Ancak mevcut iktidar partisi CHP’yi devlet karşıtı gibi göstermeye çalışıyor. Devlet bizim devletimiz. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir. Bu vatan bizim hepimizin vatanıdır. O yüzden bu günler geçer. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerekiyor. Türk milleti neler atlattı. Hangi badireleri atlattı. Bu zorlukları da aşacağız. Toplum yararına olan şeyler her zaman bizim önceliğimizdir.

SORUNLARLA MÜCADELE EDEBİLECEK

İNSAN GÜCÜMÜZ VE ZENGİNLİĞİMİZ VAR

Ülkemizde bütün zorluklarla Pandemiyle, ekonomik sıkıntılar veya diğer sorunlarla mücadele edebilecek insan gücümüz ve zenginliğimiz vardır. Her türlü kaynağımız vardır. Ama önemli olan bu sorunlarla samimi şekilde mücadele etme konusunda irade ortaya koymaktır. Siyasi iktidar bu iradeyi ortaya koyup somut adımlar atmalıdır.

Sizin gibi özgür, tarafsız basın kuruluşları, basın mensupları ile hep birlikte sorunlarımızı aşacağız. Ziyaretiniz bizim için çok değerlidir. Bundan sonra da daha geniş ölçekte sizlerle bir araya gelmeyi arzu ediyoruz.”

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, İzmir Medya Platformunun Kuvayı Milliye ruhuyla doğduğunu her görüş ve düşünceden medya mensubu üye yapılarının olduğunu kaydederek, “En büyük ortak paydamız Vatan. Mesele vatansa gerisi teferruattır. Biz bir mesleki yapı olarak ülke hak ve menfaatlerimizi öncelik ve ortak payda olarak görüyoruz. Kurumsal duruşumuz  ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğidir” şeklinde konuştu.