İşçilik, "Davutoğlu'nun bizi resmen tanımaması hayal kırıklığı oldu"

İzmir'de, Gelecek Partisi İl Başkanı Cüneyt İşçilik, yönetim kurulu üyeleriyle beraber partisinden istifa etti.


İşçilik,

Gelecek Partisi'nin, İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik ve yönetim kurulunun görevden alındığına ilişkin açıklamasının ardından, İşçilik basın toplantısı düzenledi.

"95 gündür ilimizi yönetmeye çalıştık"

Başkanlık görevinden 3 Ocak itibariyle istifasını sunduğunu açıklayan İşçilik, “Bizler 95 gündür ilimizi yönetmeye çalıştık ama Genel Merkez tarafından hiçbir zaman tanınmadık. Bunun dışında arkadaşlarımıza sürekli 'İstifanız alınacak' dendi. Seçimle gelen insan seçimle gider. Hukuktan ve adaletten bahsediyorlar. Biz bunların Gelecek Partisi'nde olmadığını gördük. Geçen hafta Perşembe gününde verdiğimiz karardan sonra tüm yönetim kurulu olarak istifa ettik. Benim istifam 03.01.2021 tarihli ve imzalıdır” dedi.

"Depremde çocuğumuzu bırakıp kongreye gittik"
 Genel Merkez'in görevden ‘el çektirildiklerine’ ilişkin açıklamasının tüzüğe aykırı olduğunu ifade eden İşçilik, “Ben AK Parti kökeninden geldim. Kandırıldık demeyeyim ama inandık diyeyim. Buradaki arkadaşların emeği çok. İzmir’de deprem oldu, depremde herkes çoluğunu çocuğunu bırakıp 55 kişi genel kongreye gittik. Kandırılmak değil ama biz salakmışız ... Salak olduğumuz için böyle bir yapının içine girmişiz. Keşke girmeseydik. Keşke AK Parti'de siyasete devam etseydik” şeklinde konuştu.

"Davutoğlu'nun resmen bizi tanımaması hayal kırıklığı"
Genel Merkez'in kendilerini çok yorduğunu ve uzun süredir mobbinge maruz kaldıklarını iddia eden İşçilik, “İzmir onlar için bir endişeydi. 11 Ekim 2020'de seçim ile göreve geldiğimizde, tek siyasi hayalimiz kendini özgürlükçü ve demokrat olarak ifade eden Gelecek Partisi adı altında Türkiye'nin kronikleşen problemlerine çözüm sunacak, ilkeli ve yenilikçi siyaset yapmak oldu. Ancak il kongremizde Genel Merkez destekli adayın kaybetmesi, Cünyet İşçilik ve yönetiminin Gelecek Partisi Genel Merkezi tarafından tanınmaması ile sonuçlandı. Genel Merkez tarafından aylar geçmesine rağmen iletişim gruplarına eklenmedik ve toplantılara çağrılmadık. Partinin siyasi kimliğini ve felsefesini kapsayıcı, özgürlükçü ve demokrasi olarak ifade eden sayın Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun demokratik seçimle göreve gelmemize rağmen bizleri resmen tanımaması, dışlanmamız büyük bir hayal kırıklığı oldu. Genel Başkanımızın 'özgürlükçü demokrasi', 'ileri demokrasi' gibi söylemlerinin içinin boş, birer propaganda malzemesi olduğuna şahit olduk. Kendi ilkeleriyle çelişen bir siyasi partinin Türkiye'yi yönetmek, sorunlarını çözümlemek gibi ağır bir sorumluluğu kaldıramayacağı kanaatine vardık. Dün akşam yaptığımız il yönetim kurulu toplantısında, görevlerimizden ve aynı zamanda parti üyeliğinden istifa ediyoruz” dedi.

"Onların görevden alma tasarrufu söz konusu olamaz, biz istifa ettik"
 Genel Merkez'in, Twitter üzerinden yaptığı resmi açıklamayla İzmir İl Teşkilatı'nın görevden alındığına yönelik açıklamasının tüzüğe aykırı olduğunu ifade eden İşçilik, “Sayın bakanlarımıza, Instagram ve Twitter üzerinden istifa ettiler diye bir ton yazılı demeç veren Gelecek Partisi yöneticileri, niye bu açıklamayı Twitter üzerinden yaptılar da bana şahsi olarak yapmadılar ben onu sormak istiyorum. Bakanlar yapınca olay oluyor ancak kendileri de aynı şeyi yapıp, Türkiye'nin üçüncü büyük ilinin başkanı Twitter üzerinden görevden alınıyor. Kaldı ki onların görevden almak gibi bir tasarrufu söz konusu olamaz, bu tüzüğe aykırı. Çeşme, Bayraklı, Menemen ilçe başkanlarımız da benimle beraber istifa ettiler. Kişiler gidicidir, kurum bakidir. Devam etmek isteyen tüm arkadaşlarım tabii ki devam edebilir. Ancak benim aklımda Gelecek Partisi'nde siyaset yapmak artık yok. Hem parti içi görevlerden hem de parti üyeliğinden istifa ediyoruz. Burada siyaset yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza vurguladıkları şeylerin daha kötülerini burada yapmaları çok talihsiz. Biz bu kadar emek vererek bir şeyler yapmaya çalıştığımız yerde siyasal İslamcılar, isim de vereyim, Nedim Yamalı ve Selim Timurcu'nun yaptıkları hiç hoş değil. Nedim Yamalı bizim seçildiğimiz gün akşamı bile bizden istifa etti ve ben bunu gönül rahatlığıyla verdim çünkü benim koltuk sevdam asla olmadı. Çok üstümüze geldiler. Bu saatten sonra gelecek yönetime ne yapacakları bilmiyoruz” diye konuştu.

[ilgili-haber=57882]