Gökmen Küçükdaşdemir'in yeni romanı raflarda yerini aldı

Daha önce 'Çoban Yıldızı', 'Sensiz Ölümdür Aşk' adlı kitapları yayımlanan gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir'in yeni kitabı raflardaki yerini aldı. Bir macera romanı olan Kayıp Anahtar Platanus'tan çıktı


Gökmen Küçükdaşdemir'in yeni romanı raflarda yerini aldı

Gazeteci yazar Gökmen Küçüktaşdemir'in yeni kitabı Platanus Yayıncılık tarafından yayımlandı. Daha önce 'Çoban Yıldızı', 'Sensiz Ölümdür Aşk' adlı kitapları yayımlanan Gökmen Küçüktaşdemir'in 'Kayıp Anahtar' adlı kitabı bir macera romanı. 2013 yılında basılan Çoban Yıldızı adlı romanın devamı niteliğindeki kitap, yazarın hikayeyi ele alışı nedeniyle bir birinden ayrı iki kitap olarak da okunabiliyor. Küçüktaşdemir, Çoban Yıldız adlı romanında olduğu gibi güncel olayları romanı için farklı bir üslupla anlatmayı tercih etmiş.

MACERA DOLU YOLCULUK

Kayıp Anahtar'ın dünyanın pek çok ülkesinde geçen macera dolu hikayesi, Ege kentlerini merkezine alıyor. Küçüktaşdemir, "Kendimi bir hikaye anlatıcısı olarak görüyorum. Bu yazdığım her türlü yazıda da, çektiğim kısa filmlerde de böyle. Yazmak ve üretmek benim yaşam biçimim. Bu kitap üzerinde de uzun zamandır çalışıyordum. Bir rehber eşliğinde Ege'deki 7 kiliseyi ve pek çok antik bölgeyi ziyaret ettim. Aldığım notlarla geçmişten günümüze uzanan bir köprü kurmaya çalıştım. Kayıp Anahtar, Çoban Yıldızı gibi gelecek vizyonu ortaya koyan bir romandır. Bir an önce okurlarıyla buluşmasını bekliyorum" dedi.     

7 KİLİSEDE GEÇİYOR

Kayıp Anahtar'ın öyküsü şöyle: Derin ile Yakup, dünyanın çeşitli noktalarında Türkiye adına farklı çalışmalar yürütmektedir. Onları bir araya getiren bir Türk ve Alman profesörün salgınlara karşı buldukları aşı olur. Sadece salgına karşı değil pek çok hastalığın ve genetik sorunların önüne geçecek olan aşı, farklı ülkelerin istihbarat teşkilatlarının da ilgi odağı olunca ABD'den Türkiye'ye maceralı bir yolculuk başlar. Aşıyı bulmak ve öncelikle kendi ülkelerinde kullanmak isteyenler İncil'de geçen 7 kilisedeki ip uçlarını çözmek zorundadır. Bir de aşının ortaya hiç çıkmasını istemeyenler vardır... Derin ve Yakup aşının peşindeyken birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulurlar.

 Küçüktaşdemir'in İzmir Öyküleri, Cunda Öyküleri ve Kemeraltı Hikayeleri adlı kitaplarda da öyküleri bulunmaktadır. Ayrıca Küçüktaşdemir, Zamanın Elleri, Dijital Bataklık ve Rujunu Al Gel filmlerinin senaristi ve yönetmenidir.