Prof. Dr. M. Bülent Uludağ: NATO bir silah pazarıdır

Ege Politik TV' de yayınlanan Siyasal Analiz programında ABD seçimlerini değerlendiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Bülent Uludağ Soğuk Savaş sonrası NATO' nun bir silah pazarı olduğunu ifade etti.


Prof. Dr. M. Bülent Uludağ: NATO bir silah pazarıdır

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. M.Bülent Uludağ ve Kıbrıs 15 Kasım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşar Sert'in konuşmacı olduğu Siyasal Analiz isimli programda ABD Başkanlık seçimleri masaya yatırıldı.

Gazeteci Cem Arıkan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda ABD'nin siyasal tarihine değinen Uludağ ülkenin özgün koşullarında seçim sisteminin oluşum süreciyle ilgili bilgi verdi.Ülkenin siyasal tarihi boyunca hiç bir seçimin mahkeme sürecine gelmediğine işaret eden Prof.Dr. M.Bülent Uludağ konuşmasında Trump sonrası ABD'de oluşacak siyasal ortamın çerçevesini de çizdi.

Soğuk Savaş sonrası dönemde NATO'nun işlevinin bir silah pazarı olmaktan ileri gitmediğine de dikkat çeken Uludağ önümüzdeki süreçte ABD-Türkiye arasındaki S-400 sorunun ortadan kalkacağına inandığını da sözlerine ekledi.

20 Ocak'ta görevi devralacak Biden ile beraber ABD' nin dünyayla ilişkilerinde başlayacak yeni döneme de değinen Siyaset Bilimci Yaşar Sert özellikle Avrupa Birliği ile daha yapıcı diyaloglar kurulacağını söyledi. ABD- Türkiye ilişkilerinde de bir çok başlıkta yeni sayfalar açılacağına değinen Sert söz konusu başlıklarla ilgili bir sonraki programda detaylı analizler yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Programın tamamı: