Tunç Soyer hangi başkan ve meclis üyelerine mesaj verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri'ne uyarı mektubu göndererek görev ve sorumlulukları konusunda uyardı.


Tunç Soyer hangi başkan ve meclis üyelerine mesaj verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 3 Aralık 2020 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapan üyelere bilgilendirme adı altında bir yazı gönderdi.

Gerçek Haberci'den Begüm Burça Günay'ın haberine göre,Tek sayfalık açıklamada meclis üyelerine 5393 sayılı Balediye Kanunun Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin Yükümlülükleri aşlıklı 28. Maddesinde yer alan “belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” kısmı hatırlatarak uyarıda bulundu 
Belediye Kanunu'nun 28 Madde ne diyor?
Başkan ve meclis üyelerinin yükümlülükleri başlıklı 28'inci madde; “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” diyor.
İşte o uyarı mektubu;