İmamoğlu: Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklamasıyla ilgili “Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz" dedi.


İmamoğlu: Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediyesi ile birlikte KİPTAŞ eliyle üretilecek “Afet Odaklı Sosyal Konut” projesinin temel atma törenine katıldı.

İzmit Belediyesi Meclis Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklaması soruldu.


İmamoğlu, "Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır," dedi.

"Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir," diyen İmamoğlu, "Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul'un sonu gelmesin diye, İstanbul'un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek," ifadelerini kullandı.