"Tunç Soyer çekinmiş olabilir"

Turuncu TV'de yayınlanan Gerçek Haberci ile Gündem Programı'nda Pelin Uzun'un sorularını yanıtlayan Gazeteci Adem Nakçı ilginç bir iddiada bulundu.


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ nın açıklamalarını değerlendiren Nakçı  muhalefetin uzun süredir gerçek verilerin paylaşılmadığı yönündeki eleştirilerini hatırlattı. Türkiye’ ni borçları yüzünden grip aşısı almadığını belirten Adem Nakçı bazı deneklerde görülen yan etkileri giderilmeyen, Çin’ in ürettiği grip aşısından 50 milyon alınacak olmasını da eleştirdi.

Pandemiyle ilgili gerçek istatistiksel rakamların ortaya çıkmasında en büyük payın Tabip Odası, CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun olduğuna dikkat çeken Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı gerçek rakamlarla nüfusa oranlandığında en yüksek istatistiklerin Türkiye’ de olduğunu sözlerine ekledi.

İmamoğlu tarafından verilen gerçek rakamların neden Tunç Soyer tarafından verilmediğini de eleştiren Nakçı demokrasinin kalesi olmakla övünen İzmir’ in bu süreçte de öncülük etmemesine üzüldüğünü dile getirdi. Belediye başkanlarının sadece kenti yönetmekle sorumlu olmayıp siyasi sorumlulukları olduğunu da söyleyen Adem Nakçı Soyer’ i 2006’ dan beri tanıyan bir gazeteci olarak kendisinden bu süreçte açıklamaları yapan isim olmasını beklediğini de ifade etti. Soyer’ in korktuğu için mi bu süreçte sessiz kaldığının kendisine sorulması üzerine de Nakçı sosyal medya ve medya üzerinden kendisi ve ailesine yapılan saldırılar yüzünden Soyer’ in çekinmiş olabileceği cevabını verdi.