Bisiklet yoluna girip yeşil alna zarar veren araç sahibine af yok

Sosyal medyaya da tepki toplayan, Kordon’da bisiklet yoluna girerek yeşil alana zarar veren özel araç sahibine İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri cezai işlem başlattı.


Bisiklet yoluna girip yeşil alna zarar veren araç sahibine af yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri bugün Kordon’da bisiklet yoluna giren ve yeşil alana zarar veren özel aracın yerini tespit ederek cezai işlem başlattı. Kordon’daki bisiklet ve yaya yoluna Büyükşehir’in temizlik araçlarının giriş yaptığı Cumhuriyet Meydanı’ndan giren ve yeşil alanları tahrip eden özel aracın sahibine İzmir Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği’nin ilgili maddelerince üç adet idari yaptırım tutanağı düzenlendi. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) kararlarına uymamak, bisiklet yollarına, yaya yollarına, yeşil alanlara motorlu araçlarla girmek ve yeşil alanlara, parklara zarar vermek maddeleri üzerinden tutanak düzenlenen araç sahibi toplamda bin 176 lira para cezası ödeyecek.

Bin 936 adet tutanak düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şub Müdürlüğü, 2020 yılı içinde bisiklet ve yaya yoluna giren motorlu taşıt sürücüleriyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca bin 936 adet idari yaptırım tutanağı düzenledi.