Üzümcü Boyun Eğmeyenlerin Hikayeleri ile Efes Selçuk' ta sahne aldı

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Levent Üzümcü “Anlatılan Boyun Eğmeyenlerin Hikâyesidir” adlı gösterisiyle Efes Selçuk’lular ile buluştu. İstasyon Meydanı’nda keyifli bir havada gerçekleşen gösteriyi izleyenler arasında Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi Sanatçı Hayko Cepkin de vardı.


Üzümcü Boyun Eğmeyenlerin Hikayeleri ile Efes Selçuk' ta sahne aldı

Boyun eğmeyenlerin hikâyesini iyilik ve kötülük kavramları üzerinden anlatan Levent Üzümcü;  İyilerin mücadele sonucu dünya üzerinde birçok kazanım elde ettiğini belirterek;  “İyilikle kötülüğün arasındaki savaş ilk insandan bu yana devam ediyor. İyiliğin ve kötülüğün ayrı ayrı dilleri vardır. Kötülüğün davranışsal cehaleti karşısında, onların tavrını onlara yansıtırsak asla bir şey kazanamayız.  Kötülükle kötülüğün dilini konuşmak boyun eğmek olur” dedi.

Hayatın en temel hikâyelerinden bir tanesinin kendini tanımak olduğunu belirten Levent Üzümcü; “Bizler eğer edebiyatla, sanatla yoğrulmazsak kendimizi tam anlamda tanıyamadığımız gibi, boyun eğmeme sürecinde çok büyük yara alırız. Bu yüzden sanatın ekmek gibi, su gibi bir şey olduğunu anlamamız lazım” dedi.

Boyun Eğmeyenlerin Hikâyesi’nin insan olmayı, kahramanlığı barındıran bir hikâye olduğunu belirten Levent Üzümcü tiyatroya başlamasının hayatının dönüm noktası olduğunu da dile getirdi.  Oyuncu gösterisinde katılımcıların sorularını da cevaplayarak onlarla sohbet etti.

Gösterinin sonunda sahneye çıkan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Levent Üzümcü’ye teşekkür ederek ; “Sanatçı dediğiniz biraz aykırıdır, biraz muhaliftir, biraz asidir. Sanatçı bilinenin haricinde bir şey söyler” dedi.

“Zafere Adım Adım” temasıyla 26- 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinler, 28 Ağustos’ta Ahmet Ferahlı Parkı’nda Müştemilat Kumpanya Konseri, 30 Ağustos’ta Efes Antik Kenti Odeon’da Piyanist Dengin Ceyhan’ın “Kurtuluştan Zafere” adlı Piyano Resitali ile devam edecek.