BAYIR, PM’YE NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP'nin 37. Kurultayında Parti Meclisi Adayı olduğunu açıklayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu görevi niçin talep ettiğini açıkladı.


BAYIR, PM’YE NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Farklı Görüşlerdeki Kişileri Bir Arada Toplayabilme Gücü Olan…

37 senedir siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Bayır, yaptığı açıklamada; ‘’CHP İzmir eski il başkanı ve 3 dönemde parlamentoda görev yapan milletvekili olarak yeterince deneyim kazandığımı, göreve hazır olduğumu düşünüyorum. Milletvekili olduğum beş yıl boyunca, 45 vilayet gezdim. Özellikle; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bazı vilayetlerinde, Genel merkezimizin talimatı doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere görevlendirildiğimde, vatandaşlarımız 'Uzun bir süre hiçbir milletvekilinin gelmediğini' söylediler. O gün, anladım ki; ulu bir çınar olan CHP'nin, belediye ve milletvekili olarak temsil edildiği yerlerde değil, partimizin (belediye ve milletvekili olarak) temsil edilmediği şehirlere de giderek, buralarda parti politikamızı anlatacak, sivil toplum örgütleriyle, odalarıyla, vatandaşlarla iyi ilişkiler kuracak, her zaman sahada çalışmaya hazır olacak, farklı görüşlerde olan kişileri bir arada toplayabilme gücü olan, kısacası 7/24 saat, kendisini her zaman çalışmaya hazır tutacak, âdeta bir Milli takım kadrosunun olması gerekmektedir. Bu sebeple, Cumhuriyetimizin en yaşamsal ilkelerinin yok edilmek istendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin oylanacağı iktidara yürüyüş kurultayımızda mücadelemizi omuz omuza sürdürmek adına, partimizin en üst karar alma organlarından biri olan Parti Meclisi adaylığımı açıkladım.’’ dedi.

İktidar Olmak Zorundayız

 

AKP iktidarının yarattığı yoksulluğu, yolsuzluğu, yasakları ve işsizliği yok etmek için, CHP’nin iktidar olması gerektiğinin altını çizen Bayır, ’’Bu duygu ve düşüncelerle, İktidar Kurultayımızda Aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diler, kurultay delegelerimizin seçeceği kadroların ilk seçimde, Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partimizi, iktidara taşıyacak yönetimi oluşturacağı inancımla; kurultayımızın partimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini bitirdi.