Bir umut da sen ol Buca

1928 Bucaspor Kulübü, sınırlı sayıda ve şampiyonluğa özel ürettiği formaların gelirlerini skolyoz hastası olan Aleyna’nın ameliyat masrafı için harcayacaklarını açıklayarak örnek bir davranışa imza attı.


Bir umut da sen ol Buca

‘Bir Umut Da Sen Ol Buca’ sloganıyla başlatılan kampanyada kişiye özel imzalı 1928 Bucaspor formaları satışa sunuldu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Şampiyonluğa ve kişiye özel ürettiğimiz, imzalı olarak satışa sunduğumuz formalarımızı alarak Aleyna’nın skolyoz ameliyatına destek ol Buca” ifadelerine yer verildi.

‘Üzerimize düşeni yapalım’

Bu anlamlı kampanyaya destek olmak için Bucasporlu tüm taraftarları forma almaya davet eden 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, “Özel üretilen formalarımızın gelirinin tamamını Aleyna kardeşimize göndereceğiz. Büyük Buca taraftarınından ve Buca halkından genç kardeşimize destek olmalarını rica ediyorum. Üzerimize düşen görevi yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Taraftarların internet üzerinden ulaşabilecekleri formaların fiyatı 90 lira olarak belirlendi.

Skolyoz nedir?

Omurganın çoğunlukla göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar, skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve kendi eksenleri etrafında dönerler. Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar genç kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Kesin sayı tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon skolyoz hastası olduğu düşünülmektedir.