Kılıçdaroğlu, Ayasofya’da cuma namazı davetini neden reddetti?

Bu cuma kılınacak olan namaza Akşener ve Bahçeli’nin katılacağı öğrenildi


Kılıçdaroğlu, Ayasofya’da cuma namazı davetini neden reddetti?

Ayasofya, Danıştay’ın kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ardından 86 yıl sonra cami olarak açılıyor.

Camide ilk namaz bu cuma kılınacak.

Cuma namazı için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş parti liderlerini arayarak davette bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu daveti ibadetin kameraların önünde yapılmasına karşı çıktığı için kabul etmediği öğrenildi.

Gazete DuvaR’a konuşan CHP kaynakları şu açıklamayı yaptı:

Bugün bazı gazete ve köşe yazılarına yansıdığı üzere, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, Ayasofya’da kılınacak cuma namazı için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak davette bulundu. Davet için teşekkür eden Sayın Genel Başkanımız, ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri çevirdi. Bilindiği üzere Sayın Genel Başkanımız, Adalet Yürüyüşü sırasında Ramazan Bayramı namazını da küçük bir köy camiinde, kameralara kapalı bir ortamda kılmıştı. Bunun temel sebebi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ibadet Allah için yapılır, siyaset için değil” düşüncesine inanmasıdır.

Bahçeli katılıyor

MHP Genel Başkaı Devlet Bahçeli, Ayasofya’daki namaza katılacağını açıkladı:

Ayasofya'nın ibadete açılması yakın tarihimizin en önemli irade beyanı. Hem tarihe şahitlik edip hem de manevi görevimi yerine getireceğim.

Akşener de katılıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti kabul ettiğini yazdı:

Kılıçdaroğlu katılmıyor ama Akşener katılıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de arayarak Ayasofya’da kılınacak ilk cuma namazına davet etmiş. Akşener, Diyanet İşleri Başkanı’nın davetinden memnun kaldığını ifade edip cuma günü Ayasofya’da olacağını bildirmiş. Ayasofya’daki ilk cuma namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katılması bekleniyor.

 

CHP’li Muharrem İnce, davet gelmesi halinde Ayasofya’da cuma namazına katılabileceğini söylemişti.