Kent A.Ş.’nin Yeni Hedefi “Turuncu Çember”

KENT A.Ş. İLKLERİN PEŞİNDE


Kent A.Ş.’nin Yeni Hedefi “Turuncu Çember”

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından verilen “Turuncu Çember Sertifikası” için denetim geçirdi. “Turuncu Çember Sertifikası” alan ilk kamu şirketi olmak için faaliyette olan tesisleri adına başvuru yapan Kent A.Ş., Sağlık Bakanlığı yönergesi doğrultusunda Covid-19 pandemisine karşı tesislerini sosyal mesafe kuralına göre düzenleyerek, hijyen ve dezenfekte çalışmaları yapmıştı.

 

 İzmir’deki işletmelerin salgın sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Turuncu Çember Sertifikası için başvuruda bulunan Kent A.Ş., tesislerinin hijyenik ve güvenilir mekanlar haline dönüşmesini hedefliyor. Kent A.Ş’nin faaliyette olan tesislerine İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından 5 saat süren “Turuncu Çember Sertifikası” denetimi yapıldı. Tesislerde incelemelerde bulunan İzmir Turizm Hijyen Kurulu, her inceleme sonrasında kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ekmeklerin ambalajlı olarak servis edilip edilmediği, dezenfektan bulunup bulunmadığı, klima filtrelerinin yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52 kriteri denetleyen İzmir Turizm Hijyen Kurulu, Kent A.Ş. tesislerinin Turuncu Çember Sertifikası için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığının değerlendirmesini yapacak. Kent A.Ş. Covid-19 pandemisine karşı yaptığı çalışmaların tescili niteliğinde olacak olan Turuncu Çember Sertifikasının değerlendirme sonucunu heyecanla bekliyor.

Turuncu Çember Nedir?

 

İzmir’deki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Turuncu Çember sertifikası, İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olmasını hedefliyor. Sertifika, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun belirlediği kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri başarıyla tamamlamış işletmelere ücretsiz olarak verilecek.

 

Turuncu Çemberin Amacı Nedir?

 

İzmir’deki işletmelerin salgın sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve İzmir’in güvenli biçimde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Turuncu Çember sertifikası, İzmir’in hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olarak öne çıkmasını hedefliyor. Bununla beraber Turuncu Çember, İzmir’in sağlıklı bir kent kalmasına katkı sunan belediye ruhsatlı konaklama ve yeme-içme işletmelerini ödüllendirmek ve bu işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı platformlarda tanıtımını yaparak İzmir’in turizm sektörüne katkıda bulunma amacı taşıyor.