İzmir Adliyesi'nde 'Savunma Susmadı, Susmayacak' Sloganları

Baro başkanlarının Ankara girişinde durdurularak 20 saati aşkın süre boyunca kötü koşullar altında fiili olarak gözaltında tutulmaları dolayısıyla İzmir’de düzenlenen dayanışma eylemleri bugün de devam etti.


İzmir Adliyesi'nde 'Savunma Susmadı, Susmayacak' Sloganları

İzmir Barosu’nun çağrısıyla İzmir Adliyesi önünde toplanan çok sayıda avukat “savunma susmadı susmayacak”, “direne direne kazanacağız”, “her yer Ankara her yer direniş”, “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Feyzioğlu istifa” sloganları ile baro başkanlarına desteklerini sundular.

 

 

İzmir Barosu adına basın açıklamasını okuyan Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer, “biraz önce bir haber aldık ve çok mutlu olduk. Çünkü inanç kazandı, mücadele azmi kazandı, çünkü dayanışmanın onuru ve gücü kazandı. Baro başkanlarımız, meslektaşlarımız yeniden yürümeye başladılar. Onlar bu hakkı direne direne kazandılar” dedi Tüm Türkiye’nin baro başkanlarının yürüyüşüne destek verdiğini ifade eden Av. Özgür Yılmazer, “baro başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz,  meslektaşlarımız yüzlerce km yürüyerek Ankara’ya ulaştılar. Orada yaşadıkları hepinizin malumu. Kendilerine yemek verilmedi, battaniye verilmedi, yatacak bir yerleri yoktu ama onlar mücadelelerinden asla vazgeçmediler ve kazandılar. Yaşananlar hükümetin de nasıl bir acz içine düştüğünü, ülkemizin nasıl bir polis devleti olduğunu bir kez daha gösterdi bize. En temel hak ve özgürlükler bile mücadele edilmeden alınamıyor. Direne direne kazanmayı, mücadele etmeyi gördük, dayanışmayı gördük ve zaferi gördük.  Bir kez daha söylüyoruz, Vazgeçmeyeceğiz, teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz” dedi.