Enis Berberoğlu, Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in vekilliği düşürüldü

Cezaları onanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in TBMM Genel Kurul’da milletvekillikleri düşürüldü.


Enis Berberoğlu, Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in vekilliği düşürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun parlamento üyeliği TBMM Genel Kurul'nda hakkında kesinleşen yargı kararının yaklaşık 2 yıl sonra okunmasının ardından sona erdi.

Milletvekilliği düşen Berberoğlu hakkında eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım döneminde kararın okunmaması yönünde bir teamül bulunuyordu.

Berberoğlu hakkındaki yargı kararı 20 Eylül 2018 tarihinde kesinleşirken yaklaşık 2 yıldır partiler arasında oluşan teamül gereği okunmuyordu.

Berberoğlu ile birlikte HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında da kesinleşen yargı kararları okunarak vekillikleri düşürüldü. Genel Kurul'da yaşanan bu gelişmeyle 27. dönemde ilk kez milletvekilliği düşürülmüş oldu.

3 vekilin milletvekilliğinin düşürülmesi CHP ve HDP'li vekiller tarafından protesto edildi.

Kürsüye çıkan HDP'li Meral Danış Beştaş, "Derdinnizi gayet iyi biliyoruz. Bu iktidar darbecidir. Bu iktidar hukuku, insanlığı esas almıyor. Bu iktidarın halk iradesiyle hiçbir işi kalmamıştır. Bize gönderdiğiniz kararlar KCK davasından Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları ceza aldı. O davada ceza veren hakim ve savcılar FETÖ'den içerideler. FETÖ ile mücadele ediyoruz demeyin. En iyi esin kaynadğınız FETÖ'cülüktür, kumpastır' dedi.

 

Vekillerin sosyal medyadaki tepkileri şöyle: