Banu Özdemir'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

İzmir’de cami hoparlörlerinden çalınan "Çav Bella" marşının videosunu paylaştığı için cezaevine giren Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi


Banu Özdemir'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

CHP’li Banu Özdemir’in cami hoparlörlerinden “Çav Bella” marşı çalınmasına ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanmıştı. Özdemir’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğine sunduğu itiraz dilekçesinde, Türkiye’nin yüzde 99’nun Müslüman olduğuna dikkat çekerek, “Müvekkilim kimi kime karşı kışkırtacaktır?” diye sormuştu.

Özdemir’in tutuklanmasına “Kasıt var” diye gerekçe gösterilen Twitter’daki karakter kısıtı nedeniyle ardı ardına yapılan 4 paylaşım hakkında da Karadağ, “Meslek hayatım boyunca gördüğüm en ilginç tutuklama gerekçesi” demişti.

Özdemir’in Koronavirüs sürecinde tutuklandığının altını çizen Karadağ, Meclis’te kabul edilen infaz indirim yasasını hatırlatarak, “Ülke genelinde binlerce hükümlü tahliye edilmiş hatta tüm ülkenin tanıdığı mafya liderleri de bu yasadan faydalanmıştır. Fakat aynı duyarlılık suç işlediği sabit olmayan müvekkilim için gösterilmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalındı.

İHA'nın haberine göre, merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına "korsan bir şekilde müdahil olunduğu" belirtilmişti.

Sosyal medya kullanıcıları olayla ilgili paylaşım yapmış ve video paylaşmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da eylemi gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları "övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar" hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İzmir Müftülüğü konu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve inceleme başlatmıştı.

Müftülükten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"İlimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Camilerde çalınan Çav Bella şarkısını paylaşan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı.

Özdemir, İzmir'deki çeşitli cami minarelerinden Çav Bella marşının çalındığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı.

Barış Yarkadaş'a konuşan Özdemir, "Ben inançlı bir insanım. Bunu zaten yapmam. Ancak ne yazık ki benim paylaşımlarım sonrası bir grup trol önce beni hedef gösterdi" ifadelerini kullanmıştı.