CHP'li Polat: Devletin kurumlarında güç gösterisi yapılamaz

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen’de İçişleri Bakanlığı bünyesinde hukuk müşaviri olarak görev yapan Durmaz Bayraktar’ı görevinin gereklerine uygun davranmadığı gerekçesiyle Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Polat, “Bu şahıs Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u sosyal medya üzerinden hedef alan açıklamalarının yanında, devletin yaptığı hizmetleri de AKP yapmış gibi algı yaratıyor. Devletin kurumları AKP’nin güç gösterisi yapacağı yer olamaz” dedi.


CHP'li Polat: Devletin kurumlarında güç gösterisi yapılamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP Menemen Belediye Başkan Adayı olan ve rakibi Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a 9 bin 500 fark oy ile seçimi kaybeden Durmaz Bayraktar’ın, İçişleri Bakanlığı bünyesinde hukuk müşaviri olarak görev yaptığı ve görevinin gereklerine uygun davranmadığı gerekçesiyle soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı bir soru önergesi veren CHP’li Polat, devletin hizmetlerini AKP’nin hizmetleriymiş gibi gösteren Bayraktar’a tepki gösterdi.

DEVLETİN KURUMLARINDA GÜÇ GÖSTERİSİ YAPILAMAZ

Durmaz Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde Menemen’in seçilmiş başkanına hakaret ettiğini belirten Polat, “İçişleri Bakanlığı’nın artık adım atması gerekiyor. Bu şahıs Menemen halkının iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a sosyal medyadan hakaret etmişti. Şimdi de AKP Menemen İlçe Başkanı ile birlikte Spor İl Müdürlüğü’ne ait tesisi incelemeye gidiyor. Fotoğraflar sosyal medyada paylaşılarak, İl Müdürlüğü’nün yaptığı hizmeti sanki AKP yapıyormuş gibi algı yaratılıyor. Durmaz Bayraktar, 657 Sayılı Kanuna tabi memur olmasına rağmen siyaset yapmaya ve siyasi açıklamalara devam etmektedir. Daha öncede söyledim, siyaset yapmak istiyorsan istifa et. Hizmet etmek istiyorsan kanunlara uy. Devletin kurumları AKP’nin güç gösterisi yapacağı ve yapılması gereken projeleri bir partiye mal etme yeri olamaz” diye konuştu.

Polat’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği sorular şu şekilde:

  1. Bakanlığınız müfettişleri tarafından Durmaz Bayraktar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
  2. Bakanlığınız bünyesinde, kaç AKP Belediye Başkan adayına seçimden sonra görev verilmiştir?
  3. Durmaz Bayraktar İçişleri Bakanlığı tarafından Menemen’de siyaset yapmak üzere mi görevlendirilmiştir? Eğer böyle bir görevlendirmeniz yok ise neden kanunlar uygulanmamaktadır?
  4. Devlet memuru olarak devletten maaş alan ve aktif siyaset yapan bireylerin AKP’li olması durumunda herhangi bir işlemin uygulanmayacağı ve kanunun yok sayılacağı iddiası doğru mudur?
  5. Durmaz Bayraktar’ın, AKP’li ilçe yöneticisi ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait bir tesisi teftiş etme yetkisi var mıdır?