Başkan Yılmazlar ile CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat Kestane Üreticilerinin Yanında

Çölyak hastalarının derdine derman Beydağ’da


Başkan Yılmazlar ile CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat Kestane Üreticilerinin Yanında

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Beydağ’da belediyenin Kestane Unu Üretim Tesisi’ni incelerken, Başkan Feridun Yılmazlar, ekim ayında üretime başlayacaklarını söyledi

Beydağ Belediyesi, bir yandan üretim ve üreticiyi desteklerken, diğer yandan da kurduğu tesislerle bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu çerçevede, Beydağ Belediyesi Kestane Unu Üretim Tesisi, şu sıralarda önümüzdeki ekim ayında başlayacak üretim sezonu ve belediyenin öncülüğünde düzenlenen Kestane Festivali’ne hazırlanıyor.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ilçelerde temaslarda bulunan, partisi CHP’nin İzmir Milletvekili Mahir Polat’ı ağırladı. Polat, belediyeyi ziyaretinde Başkan Yılmazlar tarafından karşılandı. İkili ve beraberindekiler bir süre görüştü. Ardından Polat ve Yılmazlar, ilçedeki erik üreticileri ile buluştu. Polat üreticilerin derdini dinledi, sorunları not aldı.

“ÜRETİM EKİM’DE”

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, kestaneciliğin Beydağ’ın olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, vekil Polat’a Kestane Unu Üretim Tesisi’ni gezdirdi. Başkan Yılmazlar, “Kıymetli İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahir Polat ile kestane üreticilerimizle buluşup sorunları konuştuk, kestane hastalıklarına çözüm aradık. Çomaklar mahallemizde faaliyete geçirip, kestanemizin katma değerini arttıracak olduğumuz Kestane Unu Üretim Tesisimiz hakkında bilgi verdik. Tesis için şu an makine eksiğimiz var. Onu temin ve tamir etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki ekim ayında düzenlemeyi planladığımız 2. Kestane Festivali’nde açılışını gerçekleştirip üretmeye başlayacağız. Kestane unu Çölyak hastaları için büyük önem arz ediyor” dedi.

“MECLİSE TAŞIDIK”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, dünyanın en güzel kestanelerinin Türkiye’de yetiştiğini ifade ederek, “İtalya, Almanya, Lübnan ve Katar başta olmak üzere 32 ülkeye ihracat yapan ülkemizin her geçen yıl dünya kestane pazarındaki rolü büyüyor. Ege Bölgesi’nde güzel ilçelerimiz Ödemiş ve Beydağ, kestane üretiminde önemli bir paya sahip. Ödemiş’te; Bozdağ, Gölcük, Subatan Yaylaları ile Yılanlı, Kemer, Hacıhasan, Kutlubeyler, Üçkonak, Cevizalan, Bademli, Bıçakçı, Pirinççi, Küre, Demirdere, Hamam, Çayır, Küçükören ve Güney mahallelerimizde üretimi yapılan kestane miktarı yıllık 6 bin ton civarındadır. Beydağ’da; Ovacık Yaylası’nda ve Çomaklar mahallemizde üretim yapılan kestane miktarı yıllık 5 bin ton civarındadır. Böylesine öneme sahip bu bölgelerde bulunan kestane ağaçları ormanlık alan içerisinde kaldığından maalesef hastalık ile mücadelede bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Hastalıktan dolayı rekolte her geçen üretim sezonunda düşmektedir” diye konuştu. 

Polat, üretici köylülere meclise taşıdıkları kestane hastalıkları ile ilgili çözüm aradıklarını anlattı.