KARBEM tempoyu yükseltti

Öğretmen ve öğrenciler, sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte hazırlık çalışmalarını yoğunlaştırdı.


KARBEM tempoyu yükseltti

Koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), sınav takvimlerinin açıklanmasıyla birlikte tempoyu yükseltti. Branş öğretmenleri WhatsApp üzerinden soru çözüm grupları oluştururken, evlerinde çözmeleri için hazırlanan ücretsiz deneme sınavları da öğrencilere dağıtılıyor.

KARBEM, sosyal belediyecilik anlayışına örnek oluşturmaya devam ediyor. Lise ve üniversiteye hazırlanan yüzlerce gencin ücretsiz eğitim gördüğü merkez, koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçti. Karabağlar Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği online eğitim platformundan, şu anda YKS’ye hazırlanan 314, LGS’ye hazırlanan 319 öğrenci yararlanıyor. KARBEM numaralarıyla sisteme girebilen öğrenciler, dersleri istedikleri zaman ve sayıda takip edebiliyor.  Başarı durumlarını da rehber öğretmenlerin gözetiminde, deneme sınavlarıyla ölçebiliyor.

YKS ve LGS takvimlerinin açıklanmasıyla, KARBEM öğretmenleri ve öğrencileri hazırlık çalışmalarını hızlandırdı. Kurum öğretmenleri branş basında WhatsApp soru çözüm grupları  oluşturdu. Evde çözmeleri için hazırlanan ücretsiz deneme sınavları da, kısıtlamalarının kaldırıldığı saatlerde sokağa çıkabilen öğrencilere ya da velilerine dağıtılıyor.

 

BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM’de ücretsiz eğitim alan gençlerin sınavlardaki başarılarıyla dikkat çektiğini hatırlatarak, “Onların bu başarıları önce ailelerini, sonra da bizleri çok mutlu ediyor. Çocukların azmi ve kararlılıkları görülmeye değer. Bizlere düşen de onları sonuna kadar desteklemek. Karabağlar Belediyesi, her koşulda yanlarında olmaya devam edecek. Tüm çocuklarımıza gelecek ay yapılacak sınavlarda başarılar diliyorum” dedi.

Geçen yıl sınava giren KARBEM öğrencilerinin tamamına yakını üniversiteyi kazanmayı başardı. KARBEM, salgın geçtikten sonra Devrim Mahallesi’ndeki merkez ve Aydın Mahallesi’ndeki şube olmak üzere 2 ayrı noktada hizmet vermeye devam edecek.