Kedi Severler Dikkat!

Pandemi sürecinden bizim gibi etkilenen canlıların başında tüylü dostlarımız var. Biz, sokağa çıkma yasağı öncesi marketlere koşup ihtiyaçlarımızı karşılarken sokak hayvanlarınında beslenme ihtiyaçları gündeme geldi. Belediyelerin minik dostlarımıza mama dağıtımıyla içimiz biraz rahatlasa da sokağımızda yaşayan canlılar için endişelerimiz sürüyor. Veteriner hekim Mert Ali Bozkurt hayvanseverlere önemli uyarılarda bulundu.


Kedi Severler Dikkat!

Nelere dikkat etmeliyiz?

Sokakdaki kedileri sütle besleyen yardımseverlere seslenen veteriner hekim Bozkurt: “Tüylü dostlarımızın sütü ne kadar çok sevdiğini bilmeyen yoktur. Tüylü dostlarımıza süt verdiğimizde, keyifle içtiklerine bir çoğumuz şahit olmuşuzdur. Ne yazık ki bu keyifli anlar, onlar için yararlı değil.” ifadelerinde bulundu.



İshal Sebebi

Sütün kedilerdeki etkilerini açıklayan hekim Bozkurt: “Gelin, bunun nedenini şöyle özetleyelim; kediler inek sütün içinde bulunan bol miktardaki laktozu parçalayacak enzim kapasitesine sahip değildir. Sindirilemeyen laktoz bağırsakta bulunan diğer mikroorganizmaların aşırı üremesine sebep olacağı için kedilerde ishale neden olabilir. Bu durum dostumuzun vücudundan yararlı besinleri atar ve su kaybına neden olur. O nedenle süt verilmesini önermiyoruz.” dedi.

Süt sever kedilere

Bazı kedilerin sütü çok sevdiğini söyleren Bozkurt: “Haftada bir kereyi geçmemek kaydıyla yarı yarıya sulandılırmış keçi sütü verilebilir.” diye ekledi.