Ekmekçioğlu Süper Lig için iddialı

Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, ligde oynayacakları kalan 6 maçın hepsini final niteliğinde gördüklerini ve bunları kazanıp Süper Lig’ e yükseleceklerini dile getirdi.


Ekmekçioğlu Süper Lig için iddialı

Altay TV Instagram hesabında Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler’in programına katılan Başkan Ekmekçioğlu, liglerin ne zaman başlayacağı, Süper Lig yarışı, yapımı devam eden Altay Alsancak Stadı başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

TÜM TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEDE ALDIK

Korona salgınının etkisini göstermeye başladığı andan itibaren tüm önlemlerin en üst seviyede alındığını vurgulayan Başkan Ekmekçioğlu, “Şu ana kadar gerek futbolcularımızda gerekse çalışanlarımızda olumsuz bir durum yaşanmadı. Tesislerimiz dezenfekte edildi. Tüm tedbirleri en üst seviyede aldık. Hala da almaya devam ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE KORONA VİRÜSTE OLUMLU SINAV VERİYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüste Türkiye’nin iyi bir sınav verdiğini dile getiren Altay Başkanı, “Yaşanan süreçte şu an evimizdeyiz. Vatandaşlarımız, hükümetin salgın ile ilgili almış olduğu kararlara uyuyor. Türkiye’nin sağlık konusunda dünyada ilk 5 içine girdiğini gördük. Dünyanın birçok yerindeki sağlık örgütlenmesi içinde iyi bir sağlık sistemimiz var. Biz birçok ülkeden açık ara öndeyiz. Yine yapım sürecinde, büyük eleştiriler alan Şehir Hastaneleri’nin ne kadar doğru bir yatırım olduğu ortaya çıktı. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek bu virüs belasını da diğer ülkelerden daha hızlı bir şekilde atılacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

LİGLERİN OYNANACAĞINA İNANCIMIZ TAM

Türkiye’de liglerin ne zaman başlayacağı konusunda yapılan görüşmeleri yakından takip ettiğini belirten Başkan Ekmekçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile devamlı görüşüyoruz. Liglerin oynanacağı konusunda hepimiz hem fikiriz. Avrupa’da da olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı. Yine bu sürçte bazı ülkelerin ligleri şu anki haliyle tescil etmeyi düşünmesi UEFA tarafından tepkiyle karşılandı. Bu demek oluyor ki ligler bir şekilde oynanacak. Bilim Kurulu, TFF Yönetim Kurulu, Spor Bakanlığı ve kulüp başkanları ile görüşmeler sürüyor. Haziran başı veya ortasında ligler oynanacak gibi gözüküyor. Öncelikli olarak tabi ki insan sağlığı geliyor. O yüzden maçların seyircili mi seyircisiz mi oynanacağı konuşuluyor. Galiba bu sezon seyircisiz tamamlanacak ama liglerin oynanacağı konusunda inancımız tam”

İŞİNE GELDİĞİ GİBİ YORUM YAPANLARI KINIYORUM

Öte yandan bazı kesimler tarafından gündeme getirilen ‘Ligler bu haliyle tescil edilsin” yorumlarına Başkan Ekmekçioğlu, “İlk etapta toplumsal olarak kendi durumlarını ön plana çıkararak yorum yapan kulüpler oldu. Birçok takım bu görüşe karşı çıktı. Çünkü adil ve hakkaniyetli olmak için maçların sahada oynanıp kazanılması gerekiyor. Gerek düşme hattında gerekse Süper Lig mücadelesinde puanlar birbirlerine çok yakın. Kendi çıkarlarını düşünerek ‘ligler tescil edilsin’ yorumlarını yapanları esefle kınıyorum” şeklinde karşılık verdi.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

TFF 1. Lig’de bu sezonki yarışın çok heyecanlı geçtiğini dile getiren Başkan Ekmekçioğlu, ‘‘Ligdeki yarış bu sezon inanılmaz heyecanlı. Takımlar arasındaki puan farkı çok az. Kalan 6 maçta her an her şey olabilir. Şunu da biliyoruz hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Liglere ara verilmeden önce çok iyi bir hava yakalamıştık. Kalan 6 maçın hepsini kazanmak için sahaya çıkacağız. Hedefimiz kesinlikle Süper Lig’dir. Süper Lig’e çıkıp kulübümüzü eski günlere döndürmek istiyoruz” dedi.

MAÇLARIN TEK ŞEHİRDE OYNANMASI ZOR

Son günlerde futbol kamuoyunda konuşulan ‘Maçlar Antalya’da oynansın’ önerisine ‘Maçlar İzmir’de de oynanabilir’ önerisi getiren Ekmekçioğlu, “Maçlar Antalya’da oynansın denilince bende İzmir’de oynayalım dedim ama tek bir şehirde maçları oynamak çok zor. İzmir’de maçların oynanması için gerekli otel ve statlar var. Ben yine de tek bir şehirde maçların oynanabilme ihtimalini düşünmüyorum. Bu konuda yetkililer gerekli en doğru kararları verecektir.” Şeklinde konuştu.

Başkan Ekmekçioğlu, FIFA’nın kulüplere 2 milyar dolar civarında vereceği destek paketini de olumlu gördüğünü ifade etti. Ekmekçioğlu, yaşanan süreçten dolayı birçok kulübün ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirterek, “Hükümet yaşan süreçte birçok sektöre destek verdi. Bunların bazılarından biz de yararlandık ama daha fazla olması gerekiyor. Ligler ertelenince büyük gelir kayıplarına uğradık ancak giderlerimiz hala aynı seviyede duruyor. Gelecek yıllarda futbolda eskisi gibi bol paranın harcanacağı bir dönem olmayacak. Reel bütçeler konuşulacak. Biz de kulüp olarak her zaman reel bütçelerimiz çerçevesinde hareket ettik. Alt yapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız var. Onlar daha ön plana çıkacak. Yine birçok oyuncumuza daha şimdiden Süper Lig’den teklifler gelmeye bile başladı. Bu anlamda birçok oyuncu bile satabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

GELECEK YIL ALTAY ALSANCAK STADI’NDA OYNARIZ

Programda birçok taraftarın ‘Altay Alsancak Stadı ne zaman bitecek’ sorusuna ise Başkan Ekmekçioğlu, “Stat inşaatımız hızlı devam ediyor. Ben önümüzdeki sezon orada Süper Lig maçı oynayacağımıza inanıyorum. İnancımız o yönde. Tüm planlamalar da o yönde gidiyor. Kimse bu virüs olayının çıkacağını bilmiyordu ama yine de stadımız yetişecektir ve gelecek yıl maçlarımızı orada oynamak için elimizden geleni yapacağız. İnşaatından itibaren ne kadar büyük emek verdiğimizi tüm futbol kamuoyu biliyor. Sonuna doğru geldik biraz daha sabır gerekiyor” sözleriyle yanıt verdi.

ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU’NDAN MARCO MÜJDESİ

Öte yandan iki sezonda Altaylı taraftarların gönlüne taht kuran gol kralı Marco Paixao’nun kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya ise Altay Başkanı, şu cevabı verdi: “Marco’yu hepimiz çok seviyoruz. Pozitif birisi ve hiçbir zaman bizi üzmedi. Bizle olmak isteyen herkesin bizde yeri var. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda her şeyi yaparız. Marco’nun bizim ailemizle beraber kalacağına inancımız tam”

Başkan Ekmekçiloğu, Altay’a yeni bir alt yapı tesisi yapmak istediklerini de ifade etti.