Cemaatler bağış toplayabilir, belediyeler toplayamaz!

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin sağlık seferberliğine destek vermek amacıyla başlattığı bağış kampanyaları, İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrası engellenirken çeşitli dernek ve cemaatler ise banka hesapları üzerinden para toplayabiliyor.


Cemaatler bağış toplayabilir, belediyeler toplayamaz!

İsmailağa ve Menzil cemaatleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla “bağış” kampanyaları için yurttaşlardan para talep ediyorlar. 

Gazete Manifesto' nun haberine göre  İsmailağa Cemaati' nin "İsmailağa Camii" adlı sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları paylaşımda “koronavirüs sebebiyle mağdur olan 10 bin aileye yardım” edileceği iddiasıyla kampanya düzenledikleri ve kumanya başına 100 lira bedel belirledikleri görülüyor.

Menzil cemaati ise Beşir isimli dernekleri aracılığıyla, “Pandemi destek” kampanyası adına bağış talep ediyor.

CHP' li Başarır tepki gösterdi: Siz akıllanmazsınız

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili sosyal medyada paylaştığı mesajında, İsmailağa cemaatinin “bağış” görselini paylaşarak “Görünen o ki İsmailağa Derneği’nin Koronavirüs için yardım toplamaya ve iban bilgisi paylaşmaya izni ve yetkisi var. Ama vatandaşlara yardım etmek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış toplamaya izni yok öyle mi? Siz akıllanmazsınız!” dedi.