CHP'li Başarır: Bağış toplama izni CHP'ye yok, İsmailağa'ya var

CHP’li belediyelerin korona virüsüne karşı başlattığı bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yasaklanmıştı.


Herkesi kendisinin ilan ettiği bağış kampanyasına katılmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyeleri devlet içinde devlet olmaya çalışmakla suçlamıştı. CHP’li belediyeler, kararın iptali için dava açarken İsmailağa cemaatinin bağış kampanyasının devam ettiği ortaya çıktı.

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter hhesabından İsmail Ağa Cemaati’nin bağış kampanyasının görselini şu notla paylaştı:  “Görünen o ki İsmailağa Derneği’nin Koronavirüs için yardım toplamaya ve iban bilgisi paylaşmaya izni ve yetkisi var. Ama vatandaşlara yardım etmek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış toplamaya izni yok öyle mi? Siz akıllanmazsınız!”

Ali Mahir Başarır@alimahir

Görünen o ki İsmailağa Derneği’nin Koronavirüs için yardım toplamaya ve iban bilgisi paylaşmaya izni ve yetkisi var.

Ama vatandaşlara yardım etmek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış toplamaya izni yok öyle mi?

Siz akıllanmazsınız!

Resmi Twitter'da görüntüle

4.514

22:58 - 2 Nis 2020 · Ankara, Türkiye

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

2.141 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

İsmailağa Cemaatine ait İsmailağa Camii isimli hesap , Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre kumanya bedelini 100 TL göstererek verdiği IBAN adresinden para topluyor.  İsmailağa Camii, bağış toplamak için paylaştığı ikinci bir mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz bize yeteriz’ sloganını kullanıyor. Ancak Twitter paylaşımındaki linke tıklandığında İsmailağa Derneği’nin web sitesine gidiliyor.

İsmailağa Camii✔@ismailaga_cami