Çiğli Sağlık Seferberliğinde Dolu Dizgin

Korona virüsle mücadele konusunda yerel yönetimler  üzerlerine düşen görevleri olanca titizlikleriyle yerine getirmeye çalışıyor.  Çiğli Belediyesi de kenti dezenfekte etme çalışmalarından  üç boyutlu yazıcılarda gönüllülerin ürettikleri sarf malzemeleriyle sağlık çalışanlarına destek olmaya kadar bir çok alanda  bu seferberliğe katılıyor.


Çiğli Sağlık Seferberliğinde Dolu Dizgin

Sosyal medya üzerinden organize olan “Türkiye 3D Yazıcı Ağını” destekleyen Çiğli Belediyesi evlerinde, iş yerlerinde gönüllü olarak maske, siperlik gibi hayati önemi olan malzemeleri üreten yurttaşlara malzeme ve araç desteği sağlıyor.

Ayrıca yine sağlık çalışanları için hayati öneme sahip “Entübe Koruma Kutusu” da üretmeye başlayan Çiğli Belediyesi yetkilileri Ege Politik’ e yaptıkları açıklamada “Siperlik üretimi 3D yazıcıda yavaş oluyor. Seri üretim ve için alternatif yöntemler geliştiriyoruz. Belediyedeki ve çevremizdeki mühendis arkadaşlar alternatif çözümler üzerine eğildi. Bir iki gün içinde “Sosyal İnovasyon” modelini sonuçlandırmak üzereyiz. Bu inovasyonu sonuçlandırdığımızda İzmir’in siperlik ihtiyacını karşılamayı umut ediyoruz. Üretilen malzemelerin İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılmasında yardımcı olacağız.” dediler.

Yaptıkları üretimlerle sağlık çalışanlarına destek olmaya çalışan gönüllü ordusu da Çiğli Belediyesi’ nin hassasiyetinden ve kendilerine sunduğu olanaklardan son derece memnun.

Bu çalışmaların yanı sıra belediye personeli ve meclis üyeleri ile birlikte maske üretiminin de başladığı Çiğli Belediyesi fırsatçılık yaparak halkın sağlığını hiçe sayanlara meydanı bırakmayacaklarını bir kez daha göstermiş oldu.

Bu çalışmalarla beraber Çiğli Belediyesi ekipleri olanca güçleriyle kentin bütün sokaklarının yanı sıra sınırları içinde bulunan kamu kurumlarını da talepleri doğrultusunda dezenfekte ediyor. Özellikle Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ni dezenfekte çalışmalarını aksatmayan ekipler bir yandan da sağlık emekçilerine dağıttıkları meyvelerle vitamin takviyesi almalarını da unutmadı.

Bu sağlık seferberliğine kimi zaman kendi de katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gerek çalışanlarına gerekse Çiğlili hemşehrilerine moral desteği vermeyi de ihmal etmiyor. Yaptığı bir paylaşımda belediye ekiplerinin kentin ana arterlerindeki dezenfekte çalışmalarını paylaşan Gümrükçü  “Gerekirse Roma’yı da yıkarız” mesajıyla yüzlerde tebessüm bıraktı.