CHP’li Belediye Başkanı görevden alındı

Sözcü'nün haberine göre CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, geçmişte aldığı hapis cezasının kesinleştiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Aydar ise henüz kendisine bir tebligatın yapılmadığını söyledi, "Bu bir siyasi darbedir" dedi


CHP’li Belediye Başkanı görevden alındı

Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar görevinden alındı.

Sözcü gazetesinden Mehmet Serbes’in  haberine göre, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, geçmişte yargılandığı suçlardan aldığı 24 ay cezanın kesinleşmesi gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığından el çektirildi.

Haberde şunlar belirtildi: "Aydar'ın görevden alınması sonrası Ceyhan Belediye Başkanlığı'na Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz başkan olarak atandı.

Ceyhan Belediye Başkanlığı için belediye meclisinin yeni bir seçimi ne zaman yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak."

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDAR’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a henüz bir tebligat gitmediği öğrenildi.

Adana’nın yerel medyasından Adana Haber Merkezi’ne açıklamada bulunan Aydar, gelişmeleri makamında takip ettiğini söyledi. Aydar, “Görevden el çektirilme kararı Belediye ile alakalı değil. 2007 yılında üniversitede yaşanan bir olaydan ötürü 10 aylık bir cezam vardı. Bu ceza siyasi yasak kapsamındaydı. Ancak hesaplarımıza göre adaylığım öncesinde bu yasak sona erdi. Zaten bu noktada da adaylığıma herhangi bir engel görülmedi. Ancak YSK yasağın bitiş tarihini 2020 yılı olarak hesaplamış. Sonuçta bu yıl sonunda siyasi yasağım sona erecek ve görevime devam edeceğim” dedi.

CHP'li Belediye Başkanı Kadir Aydar, video çekerek yaptığı açıklamada ise "Bu bir siyasi darbedir" ifadelerini kullandı. Aydar, 13 yıl önce aldığı iki ayrı cezanın birleştirilerek kendisine siyasi yasak konulmaya çalıştığını söyledi.

Aydar'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Kadir Aydar, oyların yüzde 50.64’ünü alarak belediye başkanı seçilmişti.

DAHA ÖNCE DE URLA VE YALOVA

Yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı Urla ve Yalova’nın belediye başkanları da daha önce görevlerinden alınmıştı.

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, hakkındaki FETÖ soruşturmasından tutuklanmış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP’li Başkan’ın yerine Kaymakam Önder Can kayyum olarak atanmıştı.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman da yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmış, Belediye Başkan Vekilliğine AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk seçilmişti.