Bayraklı’da topyekün temizlik

Bayraklı Belediyesi, tüm dünyayı sarsan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesi üzerine ilçede temizlik seferberliği başlattı. Belediye ekipleri, tüm oyun parkları, okul ve ibadethaneler ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktaları baştan aşağı temizliyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, halk sağlığını korumak amacıyla önlemleri artırdıklarını belirterek, “Özellikle ortak kullanım alanlarına yönelik temizlik çalışmalarımız belirli aralıklarla sürecek” dedi.


Bayraklı’da topyekün temizlik

30 kişilik ekip

Bayraklı Belediyesi’nin başlattığı temizlik seferberliği kapsamında; Sağlık İşleri, Destek Hizmetleri, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı personelden 30 kişilik özel ekip kuruldu. Koruyucu kıyafetler giyen ekipler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar ve BAYSEM’in yanı sıra cami, kilise ve cemevi gibi tüm ibadethaneler, spor tesisleri ile çocuk parklarında çalışmalara başladı. Okul tuvaletleri, musluklar, sıralar, tırabzanlar, merdivenler ve asansörler, ekipler tarafından dezenfektan malzemelerle temizlendi. Ayrıca çöp konteynerleri, mazgallar ve parklardaki banklar da elden geçirildi. Gece saatleri ve hafta sonlarında da devam edecek çalışmalarda; kız yurdu, kadın sığınma evi, belediye hizmet binaları ve ilçedeki tüm kamu kuruluşları temizlenecek.

10 bin broşür dağıtılacak

Koronavirüs riskine yönelik vatandaşın bilinçlendirilmesi için de çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ilk etapta 10 bin broşür bastırdı. Alınması gereken önlemlerin bulunduğu broşür, mahallelerde dağıtılmaya başlanırken; merkezi noktalarda afiş ve billboardlar yoluyla da korunma yöntemleri anlatıldı. Ayrıca Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından personele yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

Etkinlikler iptal edildi

Öte yandan Bayraklı Belediyesi, olası virüs tehlikesine karşı Mart ve Nisan aylarındaki konser, panel, seminer gibi tüm sosyal ve kültürel etkinlikleri iptal etti. Belediye bünyesindeki tüm kurslar da Mart sonuna kadar durduruldu.  

BAYSEM online eğitim verecek

Ayrıca Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de de, yüz yüze eğitime geçici süreyle ara verilecek. Öğrencilere 2 hafta boyunca online eğitim imkanı sağlanacak.

Temizlik çalışmalarımız sürecek

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe genelinde topyekün bir temizlik çalışması başlattıklarını belirterek, “Özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde hijyen odaklı çalışmalara ağırlık verdik. Koronavirüs tehlikesine karşı, ilgili kurumlarla koordineli olarak gerekli önlemler almaya devam edeceğiz. Temizlik çalışmalarımız sürecek. Vatandaşlarımızdan da, bu dönemde hijyen kurallarına azami özen göstermelerini istiyoruz” dedi.