CHP'Lİ POLAT “SARAYLAR SALTANATLAR ÇÖKECEK!”

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, AKP’li Bergama Belediyesi tarafından işten çıkarılan 3 işçinin sürdürdüğü eylemin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sebebiyle Bergama Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi. Polat, işçilere uygulanan yasağı Adnan Yücel’in ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’ şiiri ile eleştirdi.


CHP'Lİ POLAT “SARAYLAR SALTANATLAR ÇÖKECEK!”

AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından işten çıkarılan ve Bergama’da 12 gündür mesai saatleri içerisinde ‘işimi istiyorum’ diyerek belediye önünde direnen 3 Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Üyesi Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin’in eylemleri, Bergama Kaymakamlığı tarafından 1 hafta yasaklandı.

Kaymakamlık yasağın gerekçesini; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama Belediyesi’ni ziyareti sırasında ‘yaşanabilecek her türlüolumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi’ olarak gösterdi.

“SARAYLAR SALTANATLAR ÇÖKECEK!”

İktidarın işçilerden korktuğunu belirten Polat, “AKP iktidarı kolluk kuvvetleri ve kendine bağladığı kurumlar ile işçi düşmanlığına devam ediyor.Halk belediyeden hizmet beklerken, belediye kendi içinde siyasi kadrolaşmaya gitmekte ve kendi siyasi görüşünden olmayanı dışlamaktır. Yerel yönetimlerin en önemli organı olan belediyelerin işi;  işçi kıyımları, mobbing, ayrıştırıcı ve nefret söylemleri ile işçileri işten çıkarmak değil;  sosyal politikalar geliştirmek, sosyal hizmet ve istihdamı ön planda tutarak vatandaşa doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmek olmalıdır. ‘Türkiye büyüyor’ diyorlar ancak büyüyen tek şey işsizlik ve yoksulluk. Halkımız çaresizlikten yaşamlarına son veriyor. Sarayda şatafat ve lüks içinde yaşayanlar,halkın gerçek sorunlarından koptu. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet ediyor ama ‘işimi istiyorum’ diyen 3 işçiden korkuyor. Bir günlük ziyaret için,işi ve emeği için direnen işçilerin eylemini 1 hafta yasaklıyorlar. Sanıyorlar ki yasaklayınca vazgeçecekler, sanıyorlar ki baskıya boyun eğecekler.İşçiler kazanacak ve saraylar saltanatlar çökecek! İşçilerimizin haklı mücadelesinde, bir milletvekili olarak yanlarındayım.Adnan Yücel’in şiirinde yazdığı gibi;

Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler” dedi.