GRUP YORUM İLE DAYANIŞMAYA YASAK


GRUP YORUM İLE DAYANIŞMAYA YASAK

GRUP YORUM İLE DAYANIŞMAYA YASAK

İzmir’de Grup Yorum ile dayanışma konserine İzmir Valiliği’nden yasaklama geldi. Çeşitli sanat kurumlarının ve demokratik kitle örgütlerinin 24 Şubat Pazartesi günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacağı konserin yasaklandığı açıklandı. İçinde İHD, TİHV, İMECE DERNEĞİ, İzmir Müzisyenler Derneği gibi kurumların yaptığı açıklamada, “Grup Yorum ile dayanışma amacıyla düzenleyeceğimiz konser yasaklandı. Demokratik ve meşru bir hak kullanımını ve eylemleri kriminalize etmeye dönük bu söylem ve yasaklar asla kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, her türlü baskıya karşı mücadele edileceği ifade edilerek, “Bu korkunçluklar güldürüsü karşısında demokrasi ve hukuktan, adalet ve özgürlüklerden bahsetmek için henüz daha çok yolumuz,  verilecek çok mücadelemiz var. Sanata,  sanatçıya,  düşünceye,  ifadeye,  bilime,  akademiye,  basına ve hak temelli her türlü talebe yönelik baskıcı,  yasakçı,  engelleyici,  kısıtlayıcı, sindirmeye dönük tavırlar karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.  Gün ola, devran döne,  umut yetişe” sözleri yer aldı.

GRUP YORUM ÜYELERİNİN DURUMU

24 Şubat’ta yapılması planlanan konser ölüm orucundaki Grup Yorum Üyeleriyle dayanışma amacı taşıyordu. 22  Şubat itibariyle müzik grubu üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucunun 250’inci Helin Bölek ise 247’inci gününde. İzmir’deki kurumlar ve sanatçılar Grup Yorum’un taleplerinin yerine getirilmesini talep etmişti.