Çiğli Belediyesi’nden 10 Binlik Rekor

Çiğli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 6 aydır gerçekleştirilen budama çalışmalarında rekor kırıldı.


Çiğli Belediyesi’nden 10 Binlik Rekor

Çiğli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Eylül ayında başlattığı ve ara vermeden sürdürdüğü ağaç budama çalışmalarında 10 bin ağacı budayarak kırılması önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

Kış mevsimi itibariyle yol kenarlarında, refüjlerde, okul hastane ve kamu kurumlarının yakınlarında,  park ve bahçelerde kuruyan ve vatandaşların talep ettiği bölgelerde tehlike arz eden ağaçların budama ve bakımları titizlikle yapılıyor. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarar vermemesi için budama çalışmaları hız kesmeden budama ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Hedef 15 bin ağaç

Ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla yapılan budama çalışmaları kapsamında Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 10 bin ağaçta budama yaptı. Mart ayının sonu itibariyle 15 bin ağacın budanması hedefleniyor.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’nin tüm birimlerinde var olan çalışma temposunun arttığına dikkat çekerek, “Tüm şantiye ekiplerimiz hızlı bir tempoda hizmet üretiyor. Budama, park bakım ve onarım ile temizlik ekiplerimiz sıkı bir çalışma içinde ve hep birlikte daha yaşanabilir bir Çiğli için çalışıyoruz” dedi.