Bornova markası Tarım Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Başkan Mustafa İduğ: “Tarımsal değerlerimize sahip çıkıyoruz”


Bornova markası Tarım Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Bornova’ya özgü tarım ürünleri, “Bornova” markası etiketiyle sektörün en önemli organizasyonlarından olan Tarım Fuar’ında tanıtıldı. Bir zamanlar tarım kenti olan Bornova’nın 12 eski köy yerleşimi ile halen büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel üretiye destek olmak, ilçeye özgü tarımsal değerleri tanıtmak ve yaşatmak için önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Bornova’nın eski köy yerleşimi olan 12 mahallesinde üretilen ürünler, bu yıl 15. kez kapılarını açan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yer alan Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin stantında vatandaşlarla buluştu. Zeytinyağından pekmeze, baldan konserve çeşitlerine kadar pek çok ürünün tanıtıldığı stant yoğun ilgi gördü. Vatandaşların ilgisini ise en çok doğal çiçek balı çekiyor. Satış da yapılan stantta tarımsal ürünlerin yanısıra, yine Bornova markasını ön plana çıkaran anahtarlık, magnet, ajanda, not defteri, bardak altlığı gibi hatıra niteliğindeki hediyelikler de yer aldı.

Dünyaca ünlü Bornova Misket Üzümü ve Bornova Bamyası gibi değerlere sahip olduklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bunların kalitesini yükseltmek ve rekoltesini arttırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Kayadibi’ndeki 11 dönümlük arazide yeni bağ oluşturuyoruz. Aynı mahalledeki arılıkta vatandaşlarımızı bal üretimine özendiriyor, pek çok konuda eğitimler veriyoruz. Geleneksel olarak Tohum Takas Şenliği ve Kiraz Festivali düzenliyoruz. Yakaköy’de gönüllüler ile birlikte tüm Türkiye’ye örnek olan Doğal Tarım Çiftliği kurduk. Tüm bunlarla birlikte yerel üreticiye verdiğimiz destek artarak devam edecek” dedi.