CHP İzmir'de kritik zirve

CHP İzmir'de beklenen buluşma gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe kongre maratonu sonrası ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.


CHP İzmir'de kritik zirve

CHP İzmir'de beklenen buluşma gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe kongre maratonu sonrası ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İl başkanlığında gerçekleşen toplantıya Aliağa, Urla, Menemen ve Karabağlar ilçe başkanları dışında 26 ilçe başkanı katıldı. Toplantıya il yöneticileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da katıldı.

Öte yandan İl Başkanı Yücel, yaklaşık bir saat kaldığı toplantıdan erken ayrılan Başkan Soyer'i kapıya kadar uğurladı.

İl Başkanı doğal adaydır... 
Toplantının ardından kısa bir açıklama  yapan İl Başkanı Deniz Yücel, şunları ifade etti;
“Bu akşam yeni seçilen ilçe başkanlarımızla ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’le bir araya geldik. Bir araya gelmemizin amacı önümüzde bir il kongresi var sonrasında kurultayımız var. Bu sürecin partimize yakışan bir şekilde ve CHP İzmir İl Örgütünün yapacağı tüm çalışmaların Türkiye siyasetine yön verecek düzeyde olması için partimizin kadrolarını belirlerken bir istişare toplantısı diyebiliriz.
İlçe başkanlarımızın, il yöneticilerimizin görüşleri düşünceleri ve tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının belirlenmesi bunlara çözüm üretilmesi gerek yerel yönetimler ve ilçe başkanlarımız gerek Büyükşehir noktasında ve CHP örgütleri noktasında bir birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde bu sorunların giderilmesi ve CHP İzmir İl Örgütünün partimize ve Türkiye’nin siyasetine yön vermesi konusunda bir istişare toplantısı yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde biz ilçe başkanlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz ve 8 Şubat’ta CHP’ye yakışan ve iktidara yürüyeceğimiz kadrolarımızı belirleyeceğiz.”
Aday olup olmayacağı sorulan Yücel, “Görevde olan başkan doğal adaydır. Belli bir isim konuşulmadı. Biz iktidara taşıyacak olan kadroların niteliklerini konuştuk ve bir mutabakat sağladık” dedi.