2019 Yılının "İz Bırakanı" Başkan Utku Gümrükçü'nün Şafak Mesaisi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İz Gazete'nin 4. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde Şafak Mesaisi uygulamasıyla "İz Bırakanlar" ödülüne layık görüldü.


 2019 Yılının

İzmir’in toplumsal değerlerine güncel bir hafıza olmak ve bu değerlerin tekrar tekrar altının çizilmesine vesile olmak için başlatılan İz Gazete tarafından 2019 "İz Bırakanlar" ödül töreninde Çiğli Belediye Başkanı ödüle layık görüldü. Kültürpark'ta yer alan İzmir Sanat'ta gerçekleştirilen törende Başkan Gümrükçü, sabah erken saatlerde mahallelerde uyguladığı ‘Şafak Mesaileri’yle ödüle layık görüldü.


"Toplumsal bir çatı oldu"


Törende konuşan Başkan Utku Gümrükçü, "İnsanların özgür ve demokratik bir toplumda yaşaması noktasında üzerine düşen görevleri fazlasıyla yapan İz Gazete'nin organize ettiği bu anlamlı gecede bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

"Demokrasi anlayışımızın gereği"

Ödüle layık görüldüğü uygulama hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçü, "Şafak Mesaisi uygulaması, bizim demokrasiye ve halkçı belediyeciliğe olan inancımızın vücut bulmuş halidir. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini bizzat kendilerinden dinlemek adına başlattığımız bu uygulama ile masamızı ve sandalyemizi alarak makamımızı halkın ayağına götürdük. Devam eden bu uygulamamız kapsamında şimdiye kadar 8 bin hemşehrimizle görüştük. Mahallelerimizin sorunlarını orada yaşayan vatandaşlarımızdan öğrenmek adına sandıklar kurduk. Yaklaşık 2 bin kişinin katılım gösterdiği bu sandıklardan çıkan sorunlara çözümler ürettik. 2020 yılında da üreteceğimiz projelerle toplumcu belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.