Çiğli Uğur Mumcu’yu Andı

Ankara’da evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Çiğli Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.


Çiğli Uğur Mumcu’yu Andı

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliklerinin ilke Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Çiğli Belediyesi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Çiğlili şair ve yazarlar katıldı.

 

ADD Başkanı Sal:”Aydınlara sahip çıkılmalı”

Anma etkinliği saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak konuşan Çiğli Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Demir Sal, Uğur Mumcu cinayetinin hala çözümlenemediğini belirterek, “Uğur Mumcu ilkelerinden asla taviz vermedi. 27 yıldır faillerinin yakalanmamış olması son derece üzücüdür. Üzerine gittiği odakların kurbanı oldu. Bu topraklar, aydınlarına sahip çıkmalı” diye konuştu.

 

Vekil Koçer: “Cumhuriyet bize emanet”

Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise, cumhuriyet ve demokrasiyi yaşatmanın bedeli olduğuna dikkat çekerek; “Cumhuriyet bize emanet. Cumhuriyet değerlerini unutmayacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Halkımız her zaman dimdik ayakta duracak. Demokrasimizi ve Uğur Mumcu’larımızı ilelebet yaşatalım. Yolu yolumuzu aydınlatsın” diye konuştu.

Daha sonra Çiğlili yazar ve şairler “Uğurlar Olsun” şiir dinletisi gerçekleştirdi.  Törenin ardından Uğur Mumcu Anıtı karanfillerle donatıldı.