Beren Saat: Ödülümü İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin onur mücadelesine adıyorum


Beren Saat: Ödülümü İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin onur mücadelesine adıyorum

Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları Ödül Töreni’ne ‘Onur Ödülü’ oyuncu Beren Saat’e verildi.

Dün akşam Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ödülü almak üzere sahneye gelen Saat kısa bir konuşma yaparak, “Ben bu ödülü İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği onur mücadelesine adamak isterim” dedi.

Törenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan oyuncu, yeni yıla çok güzel bir ödülle başladığını dile getirdi. Atiye dizisiyle ilgili olumlu yorumlar aldığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden Saat, dizinin ikinci sezonunun da hazır olduğunu söyledi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi’nde, kampüslerde 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği ve indirimli yemeklerin artık tek öğünle sınırlandırılacağı yönündeki karar, öğrenci eylemlerine neden olmuştu. Yapılan zamla geçen yıl 2,75 lira olan öğün ücreti 3,5 liraya çıkarılmış, bu yıl da önce kahvaltı öğünü kaldırılmış, sonrasında da günde indirimli 3 öğün yemek hakkı tek öğüne düşürülmüştü. Karar üzerine öğrenciler eyleme başladı. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü öğrencilerin tepkisi üzerine geri adım atarak kararı iptal etti.