KARABAĞLAR CHP’DE İLK İSİM YOLA ÇIKTI!

Karabağlar’da ilçe kongresi öncesi ilk adaylık açıklaması genç siyasetçi Mehmet Emre Morsünbül’den geldi. Partinin mutfağı sayılan “Gençlik Kolları”nda yetişen Morsünbül; “Birleştirici güç olarak” aday olduğunu açıkladı.


KARABAĞLAR CHP’DE İLK İSİM YOLA ÇIKTI!

CHP İzmir’de ertelenen mahalle delege seçimlerinin de yapılmasının ardından mahalle delege süreci tamamlandı, gözler şimdi ilçe kongrelerinde. Bu süreçte en çok merak edilen ilçelerden biri de Karabağlar. Kulislerde çokça isim ilçe başkanlığı için konuşuluyor. Bu isimlerin bir kısmı partilileri ikna etmek için çalışırken önemli bir kısmı ise icazet bekliyor. Henüz adaylık konusunda tam olarak kesin bir karar vermese de CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın adaylığını koyacağına yakın çevresi kesin gözüyle bakıyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da desteğini alan Yıldız’ın karşına gelecek ilk isim belli oldu. Karabağlar’da söz sahibi olan bir aileden gelen ve 1 dönem İzmir İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı ve bir dönem de Konak İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulunan genç bir siyasetçi olan Mehmet Emre Morsünbül, adaylığını açıkladı.  
Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Morsünbül, kavgaya değil Karabağlar’ı birleştirmeye geldiğini ve artık Karabağlar’da değişime, dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, “Artık Karabağlar’da aynı isimlerin değil de yeni jenerasyonun yer alması gerektiğine inanıyorum. Bunların dışında 2 dönemdir mevcut yönetim mekanizmasının kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetinin son bulmasını arzu ediyorum. Bu bağlamda birleştiren, bütünleştiren bir yönetim mekanizmasının yer almasını istiyorum. Ayrıca Karabağlar’da taze kana ve genç, yeterliliği bulunan bir ilçe yönetimine ihtiyaç var” dedi. 
‘ELEŞTİRİ, GELİŞMEK VE DOĞRUYU YAŞAMAK İÇİN İYİ BİR İLAÇTIR’
Karabağlar’daki siyaset kültürü ve yönetim mekanizmalarının artık eleştiriden, bilimsel siyasetten ve gelişmekten kaçınan yapısının ivedilikle değişmesi gerektiğini söyleyen Morsünbül, “Tartışarak, dönüştürücü ve geliştirici bir yol izlemesi gerekmektedir. Bu anlamda parti yapımızın eksik ve yanlışlarını dile getirmek ‘Partiyi yıpratmak’ adı altında maskelenmemelidir. Eleştiri gelişimin en temel unsurudur. Eğer bu yapının gelişmek ve doğruyu yaşamak gibi kaygıları varsa eleştiri ve akabinde çözüm önerisi en iyi bir ilaçtır. Nitekim bu ilaç yapı içerisinde kabul gördüğü takdirde kurumsallaşma anlamında değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır” diye konuştu. 
‘SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN BİR PRÇASI OLAN KADROLAR ORTAYA ÇIKMALI’
Karabağlar’da ilerici, değişim ve yenilikçi bir dönüşümün olması gerektiğini aktaran Morsünbül, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bu ilerici değişim ve yenilikçi dönüşüm; bireysellikten uzak, toplumun tüm sorunlarına eğilim gösteren, sorunun bir parçası değil de çözümün bir parçası olan, herkesin derdini kendi derdi gibi gören, sorgulayan, araştıran, örgüt içinde ayrıştırmayan aksine kucaklayan nitelikli kadroların ortaya çıkmasıyla sağlanacaktır.” 
MORSÜMBÜL: İKTİDARI YAKALAMAK İÇİN SADECE SÖYLEMLER ÜZERİNDEN DEĞİL, GÜÇLÜ FİKİRLERİN PRATİKTE HAYATA GEÇİRİLMESİNİ SAĞLAMALIYIZ 
Değişime inanan biri genç olduğunu vurgulayan Mehmet Emre Morsünbül, “CHP'nin değişime ve dönüşüme inanan emekçi bir genci olarak şunu söylemek mümkün; İktidarı yakalamak için sadece söylemler üzerinden değil, güçlü fikirlerin pratikte hayata geçirilmesini sağlamalıyız. Zira siyaset en yalın haliyle bir yaşam tasarımıdır” ifadelerini kullandı.