Çeşme’de şimdi spor zamanı!

Çeşme Belediyesi “Çeşme’de kışın da hayat devam ediyor” sloganıyla kadınlara özgü ücretsiz pilates kış kursu düzenledi. Pilatese yoğun ilgi gösteren Çeşmeli kadınlar spor yaparak stres attıklarını dile getirdi.


Çeşme’de şimdi spor zamanı!

Çeşme Belediyesi kadınlara yönelik düzenlediği spor aktivitelerinde bir ilke imza attı.

Yaz Okulları Kursları ile öğrencilere futbol, voleybol, basketbol, satranç, jimnastik, zumba, dans, yelken, kano ve sörf derslerine başlayan Çeşme Belediyesi tarafından şimdi de kadınlara özel spor aktivitesi düzenlendi. “Çeşme’de kışın da hayat var” sloganı altında özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği pilates kış kurslarına başlayan Çeşme Belediyesi tarafından vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için alanında uzman antrenörler eşliğinde

spor yapılarak, çağdaş spor anlayışının geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

Ertan Ortaokulu Spor Salonu’nda haftada iki gün ücretsiz olarak düzenlenen pilates kış kurslarına Çeşmeli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Alaçatı Pilates & Art Master eğitmeni Aycan Bozdoğan eşliğinde pilates yapan Çeşmeliler, spor yaparak stres attıklarını dile getirdi. Belediyenin bu hizmetinden son derece memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’a teşekkür etti.

 

“Çeşme’de kışın da hayat devam edecek!”

Sağlıklı ve zinde bir yaşam için Çeşmeli kadınları spora davet eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme sadece denizi, kumu ve güneşi ile değil, tarihi, sanatı, sporu ile de anılacak. Çeşme’de kışın da hayat var dedik. Çeşmeli vatandaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın sosyalleşmeleri amacıyla pilates kurslarımızı hizmete açtık. Bu anlayışımızı farklı branşlarda açılan kurslarımızla sürdüreceğiz” dedi.

 

Çeşmeli kadınlardan pilatese yoğun ilgi

“Pilates bir spor değil, insanın hareket egzersiz sistemi. Herkesin her yaşta, her şekilde hareket etmesi gerekiyor” diyen Alaçatı Pilates & Art Master eğitmeni Aycan Bozdoğan da “Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Çeşme’de kışın hayat duruyor anlayışını yıkmak istiyoruz. Çeşmeli kadınlarımızın pilatese ilgisi çok yoğun oldu bu bizi oldukça mutlu etti. Belediye tarafından bu hizmetin verileceğini duyunca gönüllü olarak ders vermeyi kabul ettim. Herkesin, her yaşta her şekilde hareket etmesi, spor yapması gerekiyor. Bu sporların en başında da günümüzün en çok tercih edilen sporu pilates geliyor. Belediye Başkanımız Sayın M. Ekrem Oran’a bu projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederim” dedi.