KONAK BULUSMALARI OKUMA GÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Ilçe Başkanlığı’nın Konak siyasetine farklı bir dokunuş olarak eklediği Konak Buluşmalarının parçalarından biri olan; Okuma Günü dün akşam Dario Moreno Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.


KONAK BULUSMALARI OKUMA GÜNÜ

Konak siyasetinin bundan sonra ayrılmaz bir parçası olacak olan, farklı konuları ve sunumlar ile her ay belirlenen temaların gösterileceği Konak Buluşmaları Ekim ayında Cumhuriyet/Tarım ve Devrim ile büyük beğeni toplamıştı.

Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan SARIBAL’’ın açılışını, Izmir Milletvekili Kamil Okyay SINDIR ve Tabit Kurucu Ortağı, Girişimci Tülin AKIN’’ın sunumlarını yaptığı buluşmanın devamı niteliğinde olan Okuma Gününde ise Konak Belediye Meclis Üyesi ve Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi PUĞ etkinliğe katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattı. 

Dario Moreno Sanat Merkezi’nin anlamı ve Ulvi PUĞ’un Kamuran ARDİNÇ’in yazdığı ‘Atatürk’ün Tarım ve Orman Sevgisi ve Tarım Alanındaki Gelişmeler’ adlı kitaptan bölümler okuması ile kitapseverler hem edebiyata hem de siyasetin bu farklı dokusunu tatmış oldular. 

Etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül BATUR’un yurtdışında olması sebebiyle yerine Başkan Vekili olarak Konak Meclis Üyesi Ozan Ali İLGAZI, İl Başkan Yardımcısı Yasemin MENOKAN, Konak Belediye Meclis Üyelerii, gençlik kolları üyeleri, komisyonlar ve kitapseverler katılım  sağladı. 

Buluşmaların Kasım ayı için belirlenen ‘Yarım Kalmış Bir Hikaye:Köy Enstitüleri’ temasının 27 Kasım saat 18.30da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde olacağını belirten Konak Ilçe Başkanı Çağrı GRUŞÇU “Her ay farklı temalarda farkındalık oluşturmak için, konularında uzman ve hikayeleriyle birçok kişiye ilham verebilecek konuklarımızı ağırlamaya başladık. Geçen ay Cumhuriyet/Tarım ve Devrim ile yola çıktığımız etkinliğimizin hemen sonrasında yine aynı konu ile okuma günümüzü gerçekleştirdik. Ulvi Beyin okuması ile renklenen etkinliğimiz her ay o ay ki konularla tekrarlanacaktır. Hem siyasi hem kitap okumanın hem de Semt Buluşmaları adlı semtlerimize dokunduğumuz turlarımızla önemsediğimiz bir proje olan Konak Buluşmalarımıza herkesi mutlaka bekliyoruz” dedi.

Okuması ve kısa hikayeleri ile etkinliği renklendiren Ulvi PUĞ “Okuduğunuz kitapların yönetmeni sizlersiniz! Mustafa Kemal’in en büyük özelliği kitaplara olan sevgisiydi. Bizler onun en büyük hazinesi olan Cumhuriyetimize layık olduğu şekilde sahip çıkmalıyız. Bunun ilk adımı daha fazla okumak, daha fazla ışık olmaktır” diyerek; okumanın bakış açısını geliştirdiğini, çağdaşlaşmaya giden yolun kitap sayfaları arasından geçtiğini ve bu gibi etkinliklerin kazanım olduğunu belirtti. 

Etkinlik sonunda Ulvi PUĞ adına Ege Orman Vakfına yapılan bağış sertifikası takdim edildi.