TÜM EMEKLİLER SENDİKASI BAŞKANLARI ANKARA’DAYDI

Tüm emekli sen genel başkanlığı Ankara’da genişletilmiş başkanlar kurulu yaptı. 9. Genişletilmiş tüm emekli sen temsilci ve şube başkanları büyük bir katılımla Ankara’da mimarlar ve mühendisler odası toplantı salonunda Türkiye’de sosyal ve ekonomik sorunları, yeni bütçeyi ve Türkiye çapında ilk yasal emekliler sendikası olma sıfatıyla yeni dönem örgütlenme modelini konuştu


TÜM EMEKLİLER SENDİKASI BAŞKANLARI ANKARA’DAYDI

Tüm emekli sen genel başkanlığı Ankara’da genişletilmiş başkanlar kurulu yaptı.
9. Genişletilmiş Tüm Emekli Sen temsilci ve Şube Başkanları büyük bir katılımla Ankara’da mimarlar ve mühendisler odası toplantı salonunda Türkiye’de sosyal ve ekonomik sorunları, yeni bütçeyi ve Türkiye çapında ilk yasal emekliler sendikası olma sıfatıyla yeni dönem örgütlenme modelini konuştu.
Yurdun her yerinden gelen başkanlar akşam saatlerine kadar süren toplantıda kendi bölgesinin sorunlarını örgütsel faaliyetlerini, etkinliklerini ve ülkenin ekonomik, sosyolojik ve yeni bütçenin Türkiye’deki 13 milyon emekli ve ailelerinin üzerlerine getirdiği yükleri tartıştılar. Sendikanın” tek yasal sendika” olma özelliğine sahip olması ve hukuk mücadelesini, buna bağlı açılan mahkemeyi kazanması, Türkiye’de emeklilerin yasal sendika olma yolunu açması nedeniyle Türkiye’deki 13 milyon emeklinin aktif örgütlük yapısına dinamik bir akış sağladığını söylediler. Buna bağlı yeni örgütlenme modelinde toplu ve birebir örgütlenmeyi, emeklileri köşedeki sıkışmışlıktan yasal zemine ve mücadeleye çekmenin tam zamanı olduğunu söylediler. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet modelinden alınan kararlarla emeklilerin geçinemez hale geldiği neredeyse 1000 TL ve altına düşen rakamlarla bilinçli bir şekilde yok saydıklarını söylediler. Hükümetin ekonomik krizin nedenlerini emeklilerin üzerinden ve EYT’lİler üzerinden yorumlamalarına tepki gösterdiler. Açlık sınırının 2000 TL’ nin üzerinde olduğu yoksulluk sınırının  da bir aile için 6000 TL olduğu bir ülkede; emeklilerin 1000 liradan aşağı maaş almadıklarını söylemek emeklileri yok saymaktır diye konuştular.
Her geçen gün ve alınan kararlarla hükümetin politikasının emeklilerin açlığa mahkum edilmesi yolunda olduğunu söyleyen başkanlar: “Bu durum böyle devam etmez” Emekliler tüm Türkiye’de güçlü bir yapılanma hareketlerine ivme ve hız kazandırarak, madem hak verilmiyor o zaman sendikal mücadelelerimizle alırız diyerek; emeklilerin bu konuda tüm emekli sen genel bakanlığı çatısı altına çağırdılar.
Başkanlar ülkenin ekonomik ve sosyal bunalımının nedenlerinin kendilerinin olmadığını,
hükümetin ekonomik politikalarının sömürü ve kapitalist bir sistemde yana 
kullanılmalarından kaynaklandığını söylediler.
Bundan sonraki dirençlerinin yakın bir tarihte yapılacak büyük bir miting ile; uygulama politikalara ve yeni bütçede yer alan haksızlıkları protesto etmek için yürüyeceklerini ifade ettiler.
Ayrıca ülke çapında da bir yasal ve genel program, mitingler yapacaklarını da vurgulayarak toplantı sonuçlarını tüm şube örgütlerine göndereceklerini söyleyerek Ankara’dan ayrıldılar.