KRİTİK ZİRVE SONRASI İL BAŞKANLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından CHP il eski başkanları ortak bildiri yayınladı. Örgüte ortak mesaj veren başkanlar, neden mevcut il başkanı Deniz Yüceli davet etmediklerini de açıkladılar


KRİTİK ZİRVE SONRASI İL BAŞKANLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Ortak bildirge okuyan Ayhan, “AK Parti iktidarı döneminde, cumhuriyetimizin ekonomik, kültürel, sosyal tüm kazanımları üzerinde ciddi bir yıkım politikası uygulanmış, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış, ülkemiz tek adam diktatörlüğü altında azınlığın sefa sürdüğü, halkın yoksulluk ve işsizlikle sefalete sürüklendiği bir noktaya getirilmiştir. Ülkemiz dış politikada yalnızlaştırılmış, önüne gelenin tehdit ettiği, ulusal onurumuzun ayaklar altına alındığı ve şamar oğlanına çevrildiği bir noktaya sürüklenmiştir. Partimizin son yıllarda uyguladığı politikalarla oluşan Millet İttifakı ve diğer gönüllü desteklerle, yerel seçimlerde tüm baskı ve hukuksuzluklara karşı özellikle metropollerde büyük başarı elde edilmiştir. Bundan sonraki süreç bu başarıyı genel iktidara taşıma sürecidir. Bu anlamda CHP’de başlamış olan kongre takvimi büyük önem taşımaktadır. Kongrelerde seçilecek olan yönetimlerde görevimiz, siyasal misyonumuzun farkında, partimizin oluşturduğu ittifakları güçlendirebilecek, üretken, kişisel çıkarlarını ikinci plana atabilen kadroları iş başına getirmektir. Bu doğrultuda delege seçimlerinden başlayarak, tüm üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesi, birbirlerine saygıyla, demokratik bir yarışma ve uzlaşma anlayışı içinde seçimlere girmeleri büyük önem taşımaktadır. Yaşamakta olduğumuz kongre sürecimizin partimizin geleneklerine uygun ve her zaman yaptığımız gibi bu kongre sürecinde de şeffaf adaletli bir süreci geçireceğimize inancımız tamdır. Bizler farklı dönemlerde İzmir İl Başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğumuz CHP’yi iktidara taşımak, yok edilmeye çalışılan cumhuriyet değerlerini yeniden güçlendirmek adına tüm örgütümüzü göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi. 
EĞER İl BAŞKANINI ÇAĞIRSAYDIK... 
İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıya davet edilmeme nedenini açıklayan Ayhan, “İl başkanını eğer çağırsaydık burada sorguya çekeceğiz gibi bir algı oluşacaktı veya ona destek veriyoruz gibi bir algı oluşacaktı. Kendisi adaylardan bir tanesi. Kendisine karşı veya yandaş olma gibi bir durumumuz yok. Biz sadece partimizdeki kongre sürecinin, toplantıda yazdığımız ilkeler çerçevesinde gerçekleşmesi adına görüş alışverişinde bulunduk. Burada hiç isim konuşulmadı. Ona yandaş buna karşı gibi bir durum hiç konuşulmadı. Hatta polemik konusu olmasın diye bunu ben toplantının giriş konuşmasında belirttim. Burada amacımız polemik yaratmak, herhangi bir kişiye destek veya karşıt olmak, bunun üzerine tartışmak değil. Amacımız sadece kongrelerimizin parti geleneklerimize uygun, sağlıklı şekilde geçmesi için üzerimize düşen bir şeyler varsa, bunu mesaj olarak tabanımızla paylaşmaktır" dedi. 
BEN İL BAŞKANI OLSAM KEMAL AĞABEYİ KONUŞTURMAM! 
Eski başkanlar hakkında disiplin süreci başlatılması ve İl eski Başkanı Kemal Karataş'ın partiden ihraç edilmesine ilişkin görüşlerini açıklayan Ayhan, “Konunun buraya gelmemesi lazımdı, bir yere geldikten sonra engellenemiyor. Bu işler baştan çözülebilirdi. Yöneticilik burada öne çıkıyor. Şimdi ben il başkanı olsam Kemal ağabeyi konuşturmam, ağabey sen ne yapıyorsun derim yani nereye varmaya çalışıyorsun. Sen bu partide kaç kere il başkanlığı yapmışsın der önlerim. Ama kardeşimiz genç bir il başkanı, karşısında kendi babasından büyük bir adam var" diye konuştu. 
YÜCEL İLE İLGİLİ NE DEDİ? 
Ayhan, İl Başkanı Deniz Yücel hakkında yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi :“Benim hiçbir il başkanı ile ilgili olumsuz düşüncem olmadı. Herkes hata yapar, ben de yapmışımdır, onlar da yapmıştır. İnsan çalışırken hata yapar, yapmaması mümkün değil, önemli olan niyetidir. İş yaparken hata yapan insan ders çıkarır, bir daha yapmaz. Ben mutluyum yani Deniz bey de karşısındaki rakip de gencecik insanlar, yarışsınlar"