ESKİ İL BAŞKANLARINDAN İLK MESAJ

CHP’de devam eden mahalle delege seçimlerinde yaşanan olumsuzlukların ardından İl eski Başkanları’ndan Selçuk Ayhan, tüm il eski başkanları ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde konuşan Ayhan, CHP Örgütüne birlik ve uzlaşı çağrısında bulundu. Diğer illerin İzmir’e gıpta ile baktığını söyleyen Ayhan, “İzmir’de uzlaşının sağlanması gerek, iktidara yürümeliyiz” dedi


ESKİ İL BAŞKANLARINDAN İLK MESAJ

Partinin yerel seçimlerde ciddi kazanımları olduğuna vurgu yapan CHP İl eski Başkanı Selçuk Ayhan şöyle devam etti; 
“Hem resmi ittifaklar hem de onun dışında gerçekleşen gönüllü ittifaklarla geniş bir cephe ile iyi bir sonuç elde edildi. Bundan sonraki süreçte de o yapıyı geliştirerek iktidara taşımalıyız. Yapılacak olan parti içi seçmişlerde de amaç bunun bilincinde olan, üretken, dinamik kadroları iş başına getirmek olmalı. Yani, bireysel çıkarlarını ikinci planda tutan ama şu anki ülkenin ve partinin bulunduğu konumu iyi özümsemiş arkadaşların göreve gelmesi lazım. Delege seçimleri başladı, bazı yerlerde seçim süreci iyi giderken bazı yerlerde de hararetli bir ortam yaşanıyor. Bize de doğal olarak eskiden il başkanı olarak görev yaptığımız için yakınmalar, şikayetler zaman zaman da sitemler oluyor. Hatta eleştiriler geliyor, bize kızanlarda oluyor; ‘siz ilgilenmiyorsunuz, gerekeni yapmıyorsunuz’ diye. Bazı arkadaşlarla konuşarak bu toplantıyı organize etmemin nedeni; İl başkanları olarak birlikte parti örgütüne bir mesaj yayınlamak istedik. Seçimlerin demokratik bir yarış içerisinde hatta uzlaşarak yapılmasını ve dinamik, üretken insanların yönetime gelmesi konularını görüşeceğiz.”
‘İL BAŞKANI DA ŞU AN YARIŞIN İÇERİSİNDE OLACAĞI İÇİN TARAFTI’
İzmir özelinde şu anki mevcut yönetimlerde eleştiri noktası olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Ayhan, her yönetimin çalışma döneminin eleştiriye açık olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Biz çalışırken de zaman zaman eleştiriler oluyordu. İş yapan insan herkesi tatmin edemez, doğru da yapsa eleştiriye maruz kalabilir. Zaman zaman yanlışta yapabilir. Çünkü insan yanlışları ile doğruyu buluyor. Şimdi burada toplanmamızın amacı mevcut yönetimi eksik bulduğumuzdan değil; mevcut il başkanının da yarışmanın içerisinde olacağı görülüyor. Dolayısıyla bir taraftır, onun için, şu an konum itibariyle parti kamuoyunda söylemleri yeterince etkili olmayabilir. Biz daha önce görev yapmış ve şu an için herhangi bir beklentisi olmayan insanlar olarak sözümüzün daha çok dinleneceği kanısındayız.”
UZLAŞI VE SAYGI…
Toplantının yapılma gerekçesiyle delege seçimlerinde yaşanan tartışmaların da etkili bir faktör olduğunu belirten Ayhan, “İnsanları hem sakin hem saygılı olmaya hem de uzlaşarak çalışmaya teşvik etmek istiyoruz” dedi.
AYHAN: ‘RAHAT BATIYOR’
milletvekilliği döneminde birçok ilde görev yaptığını belirten Ayhan, bazı gözlemlerini de paylaştı; 
“İzmir’deki yaşayan insanlar, sadece CHP’liler için söylemiyorum; İzmir’de yaşadıkları için İzmir’in kıymetini bilmiyorlar. Ben, özellikle Milletvekilliğim dönemimde görev dolayısıyla Trabzon, Sakarya, Van, Hatay gibi birçok farklı yere gittim. Orada yaşayan insanlar İzmir’e gıptayla, özlemle bakıyorlar. Biz buranın kıymetini bilmiyoruz, rahat batıyor. Bu partide de böyle… Oradaki insanlar partiyi açık tutmak için ciddi bir özveri gösteriyor.”
Selçuk Ayhan liderliğinde toplantıya katılan CHP İl eski Başkanları ise şöyle; 

Bülent Baratalı
Feridun Gökhan
Alaattin Yüksel
Ekrem Bulgun
Selçuk Ayhan
Rıfat Nalbantoğlu 
Ali Engin
Tacettin Bayır
Bedri Serter

Asuman Ali Güven