Çeşme’de Toplu İş Sözleşmesi sevinci

Çeşme Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 2 yıl süreli imzalanan sözleşmeyle işçilere yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı. Başkan Oran, “Bir ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz daima çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Çeşme’mize, işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.


Çeşme’de Toplu İş Sözleşmesi sevinci

Çeşme Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında belediyede görev yapan 82 işçi personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Çeşme Belediyesi hizmet binasında imza töreni düzenlendi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin arasında imzalanan 2 yıl süreli sözleşmeyle işçilere yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı. Sendika yöneticileri ile belediye meclis üyeleri ve bürokratlarının da katıldığı imza töreni işçilerin yüzünü güldürdü.

 

Yüzde 27 oranında zam!

Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Başkan Oran, “Çeşme ailem için gece gündüz demeden çalışan işçilerimize alın teri kurumadan hakkını teslim etmek üzere çıktığımız bu yolda Disk Genel İş Sendikası 4. No’lu Şubesi ile 2 yıl süreli Toplu İş Sözleşmemizi imzaladık. DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Aydın Tekin ve yönetimi ile uzun süren görüşmelerimiz sonucunda imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi ile işçilerimize yaklaşık yüzde 27 oranında zam yaptık. Bir ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz daima çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Bu sözleşme işçilerimize ücret artışının yanı sıra birçok fayda da sağlayacak. Çeşme’mize, işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.  Söz verdiğimiz gibi, Çeşme için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin de her zaman işçinin ve emeğin yanında olarak, işçilere hakkını teslim eden Başkan Oran’a teşekkür etti.

 

Sözleşmede neler var ?

Çeşme Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında 2 yıl süreyle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi Kasım 2020’ye kadar geçerli olacak. Toplu İş Sözleşmesinde işçilerin günlük ücretlerine yaklaşık yüzde 27 oranında zam yapıldı ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. Bu sözleşmeyle ilk kez işçilerin günlük taban ücretleri 220 TL olarak belirlendi. Tabana ayrıca günlük 50 kuruş kıdem zammı eklendi. Sözleşmeye ilk kez koruyucu gıda yardımı eklendi. Koruyucu gıda yardımı maddesine göre dış birimlerde çalışan işçilere her gün için mevsimine göre yarım kilo süt ve yoğurt verilmesinin yanı sıra her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinden 10 gün önce 550 TL nakit yardımı yapılması kararlaştırıldı. Yine daha önce sözleşmede olmayan 200 TL’lik temizlik yardımı eklendi.  Sözleşmeyle işçilere; her yıl sabit kalan öğle yemeği-yemek yardımı, her ay yakacak yardımı, yıllık gıda yardımı, yıllık giyim ve koruyucu eşya yardımı,  öğrenim gören işçi çocukları için tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı, Ramazan ve Kurban Bayramı yardımında ilk kez zam artışı yapılarak, yılda iki ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.10 yıldan fazla çalışan işçilerin yıllık izinlerinde ise 2 günlük artış yapıldı.

 

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Başkan Oran, Sendika temsilcileri ve işçiler belediye hizmet binası önünde davul zurna ile sözleşmeyi kutladı.