Yıldırım; "Kongre sürecini kısır, mesnetsiz ve anlamsız polemiklere feda etmek, aymazlık değilse bir suçtur"


Yıldırım;

Karşıyaka'da yaşanan gerilimli delege seçimlerinin ardından İlçe Başkanı Uğur Yıldırım sosyal medya hesabından "Güzel günler göreceğiz" başlığıyla paylaşımda bulundu. Yıldırım,  hiç kimsenin, tanınmamışlık ve kendini herhangi bir mecrada göstermemişlik yetersizliğine rağmen kazanılan başarıyı, CHP emekçilerini yok sayarak tanımlayamayacağını ifade ederek; "Kongre sürecini kısır, mesnetsiz ve anlamsız polemiklere feda etmek, aymazlık değilse bir suçtur" dedi.

Karşıyaka CHP'de delege seçimlerinde karşılıklı açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Dün Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın açıklamalarının ardından bugünde Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'dan açıklama geldi. Kişisel sosyal medya hesabından "Güzel günler göreceğiz" başlığı ile paylaşımda bulunan Yıldırım, sert açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım'ın açıklamaları;

"Güzel günler göreceğiz…

Hiç kimse Türkiye Cumhuriyetini kuran iradeden ve bir ülkenin lokomotifi göreviyle donattığı CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nden büyük olmadığı gibi genetiğini değiştirme hak ve yetkisine sahip değildir,

Hiç kimse, bu değerlerle yürüyen ve bu bilinçle varlığını bu ülkenin yarınlarına feda eden CHP kadrolarından ve emekçilerinden değerli ve önemli değildir.

Hiç kimse, bu inanç ve kararlılıkla emek veren ve bugün donatıldıkları makam ve yetkileri elde etmelerini sağlayan CHP örgütlerinden ve emekçilerinden üstte değildir.

Hiç kimse, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığı başarıları, CHP kadrolarının özverili çabalarını yok sayarak, kişisel ya da grup başarısı olarak tanımlayamaz.

Hiç kimse, tanınmamışlık ve kendini herhangi bir mecrada göstermemişlik yetersizliğine rağmen kazanılan başarıyı, CHP emekçilerini yok sayarak tanımlayamaz.

CHP emekçileri, parti disiplini ve görev sorumluğuyla bu sakıncayı ortadan kaldırmış, başarıyı kişilere göre ve onlar için değil, ülkenin geleceğine dair sorumluluk bilinciyle var etmiştir. Karşıyaka bu gerçeğin en güzel örneğidir.

Bu gerçeği unutmak kimsenin haddi ve hakkı olamaz. Herkes haddini bilmek ve takdirini dillendirmek zorundadır.

Bu ülkeye demokrasiyi armağan eden, kural ve koşullarını benimseten CHP, şimdi herkesten bu gerçekleri kabul edip, yaşamın her alanında göstermesini beklemektedir.

Bunun aleyhine oluşturulacak her cümle ve gösterilecek her davranış, CHP geleneğinden ve yürüyüşünden savrulmak demektir.

Ülkemizin yaşadığı son derece kritik ve tehlikeli dönemde, partimizin demokratik bir kongre sürecini kısır, mesnetsiz ve anlamsız polemiklere feda etmek, aymazlık değilse bir suçtur.

CHP siyasetin kadınıyla, genciyle, mahallesinden yurt geneline bir duruş ve mücadele olduğunu kanıtlayanların partisidir. Karşıyaka CHP örgütü, bunu yaşayan ve başarısını her alanda gösteren bir başarı simgesidir. Bunun değerini küçültmeye kimsenin hakkı yoktur.

Demokratik bir mücadele, kulislerin muğlak söylentileriyle ve ayak oyunlarıyla değil, sokağın ve hayatın gerçeklerine seslenen söylem ve eylem öngörüleriyle mümkündür. Bunu unutmak, yalnızca CHP ilkelerine değil, bu ülke için sürdürülen mücadeleye ket vurmaktır.

Bu ülke, var olan iktidarın ettikleri ve eyledikleriyle çok kirlenmiştir. Şimdi yapılması gereken, tertemiz bir sayfa açarak, inatla ve kararlılıkla CHP’nin “Gideceksiniz ve Türkiye kazanacak” söylemini yükseltmek ve göstermektir.

Buna Karşıyaka’dan başlamak için, tüm renklerimizi ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içerisinde “bizi teslim alamayacaksınız!” demenin tam sırasıdır.

Dün Karşıyakamızda yapılan delege seçimlerinde seçilen #BEYAZ listeden 44 arkadaşıma ve #MAVİ listeden seçilen 40 yoldaşıma sandıklarda görev yapan 16 yönetim kurulu üyeme ve partililerime teşekkür ediyorum.

Bizler #TOPYEKÜN mücadeleyi ancak AKP iktidarına karşı yaparız Hiç bir CHP li yoldaşlarına karşı topyekün mücadeleden bahsedez bahsenlerde CHP li olamaz.

Bugün olduğu gibi yarın ve yarından sonra Partimizin iktidarı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim."