CHP’de İlk seçim İptali Karabağlar’dan

Delege seçimleri bugün başlayan CHP İzmir Örgütü’nde ilk gerilim ve iptal Karabağlar İlçesi’nde yaşandı. Özgür Mahallesi’nde tamamlanan seçim iki liste arasında “16 oy” fark olmasına rağmen İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız tarafından “6imza eksik” gerekçesiyle iptal edildiği iddia edildi.


CHP’de İlk seçim İptali Karabağlar’dan

Kongre süreci devam eden CHP’de delege seçimleri bugün başladı. İzmir’de 6 ilçe de başlayan delege seçimlerinde ilk iptal Karabağlar İlçesi’nden geldi. Reis Mahallesinde tek liste ile seçime gidilirken Özgür Mahallesi’nde çift liste ile seçime gidildi. Yıllardır tek liste ile seçime giden 3 delegesi bulunan Özgür Mahallesi’nde uzlaşma çıkmayınca bu kez çift liste çıktı. Cemil Turan ile İlçe Başkanlığının desteklediği Serdar Korkankorkmaz’ın listeleri yarıştı. Seçim 56’ya 40 Turan’ın galibiyeti ile sonuçlandığı iddia edildi.
Seçim sonrası sandık görevlisi olarak sandık başında bulunan ilçe yöneticisi Erdal Baçaru ve Belediye Meclis üyesi İnan Karakoyun yaptığı sayımda 6 imzanın eksik olduğunu İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’a iletti. Yıldız’da ilçe başkanı olarak seçimi iptal ettiğini beyan ederek sandık görevlilerinden kullanılan oylar ve tutanaklarla beraber ilçeye gelinmesini istedi. 
Yıldız; “Sayım yapılmadan iptal ettim”
Bu arada iddialar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, seçimde kullanılan oyların sayılmadığını bu nedenle iddia edildiği gibi sonucun ortaya çıkmadığını ifade ederek, “Arkadaşlarımız sayıma geçmeden önce kullanılan oy zarfları ve katılımcı sayısını karşılaştırınca 6 imzanın eksik olduğunu görmüşler. Seçimin hakkaniyetli olması haksızlık yaşanmaması için bizde iptal ettik. Önümüzdeki günlerde yenilenecek” dedi.